Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
421
Utgivningsdatum
2010-03-11
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Dimensioner
218 x 142 x 32 mm
Vikt
729 g
SAB
Ocgg
ISBN
9789113024295
Från gatan in i parlamenten : om extremhögerns väg mot politisk makt (inbunden)

Från gatan in i parlamenten : om extremhögerns väg mot politisk makt

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2010-03-11

Slutsåld

Sextio år efter andra världskrigets slut och nazismens sammanbrott är de tillbaka. Från gatorna tågar de in i små och stora parlamentariska församlingar. Allt från kommunalfullmäktige i Södertälje till tyska delstatsparlamentet - och självaste EU-parlamentet i Bryssel. Men den moderna extremhögerns politiska mål är inte att få egen majoritet, utan att bli vågmästare.
Radiojournalisten Christoph Andersson har skildrat det politiska spelet i flera P1-dokumentärer, med svenska och tyska nationaldemokrater som exempel. Det här är hans berättelse om deras strategi - och vad som kan göras för att möta den.

I boken skildras hur svenska och tyska högerextremister sakta men säkert tar sig från gatan in i den demokratiska värmestugan. Vad händer om högerextremister och högerpopulister får vågmästarrollen i riksdagen 2010? Svaret kan till viss del sökas i Södertälje. På kommunalfullmäktiges möten och på stadens gator går det nämligen att få en föraning om vad som kan vänta. Här får vi vet hur den svenska ultrahögern bedriver praktisk politik - och hur de etablerade partierna reagerar.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Christoph Andersson