Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Serie
På fjälltur
Antal sidor
290
Utgivningsdatum
2010-03-15
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Grundsten, Claes (foto)
Dimensioner
176 x 132 x 22 mm
Vikt
430 g
SAB
Rbo
ISBN
9789113024905
På fjälltur : sarek (häftad)

På fjälltur : sarek

(7 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2010-03-15

Slutsåld

Claes Grundstens guider över de svenska fjällen är sedan ett par årtionden en självklarhet i var vandrares ryggsäck. Nu kommer de i ett nytt utförande med många inspirerande fotografier och slitstarka bokband, utökade, omarbetade och uppdaterade med det senaste.

Serien omfattar fyra böcker: På fjälltur Kungsleden, På fjälltur Abisko Kebnekaise, På fjälltur Sarek och På fjälltur Padjelanta Sulitelma. Alla beskriver detaljerat mängder av möjliga färdvägar för vandrare. Tonvikten ligger vid stigarnas karaktär och framkomlighet och vyerna man ser. Markerade leder och andra stigar av växlande tydlighet indelas i kategorierna lätt, normal och ansträngande. Avstånd, höjdskillnader och ungefärlig tidsåtgång informeras det om för varje delsträcka. Otaliga dagsutflykter kartläggs lika detaljerat - det gäller toppbestigningar, platser med botaniska, ornitologiska och geologiska upplevelser, sevärdheter och kulturminnen. Böckerna är kort sagt ett perfekt stöd när man planerar sin långtur hemma. Ute på vandringen är de oundgängliga.
Författare och fotograf är Claes Grundsten, en av landets främsta och mest kända fjällexperter. I På fjälltur delar han frikostigt med sig av sina kunskaper.

På fjälltur Sarek
Sarek är fjällens största vildmark och mest dramatiska fjälltrakt. Hit söker sig alla vandringssugna förr eller senare. Denna guidebok beskriver med en enastående detaljrikedom områdets många färdvägar, stråken genom alla dalar och nära hundra toppbestigningar.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av På fjälltur : sarek. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Den ultimata boken
    Janne Ekman, 28 april 2015

    Förstår inte varför jag inte har skaffat denna bok tidigare. Den, och de andra i samma serie är ett "måste" hos fjällvandrare. Claes Grundsten beskriver i smått och stort det du behöver veta. Rekommenderas!

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om På fjälltur : sarek