Flugfällan (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (187.6 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Fredrik Sjöberg
Utgivningsdatum
2010-10-21
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113025049

Flugfällan Ljudbok

(5 röster)  |   Läs 2 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2010-10-21

Styckköp

169
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Som ung man, efter att på nära håll ha bevittnat en legendarisk teaterbragd, lämnar Fredrik Sjöberg sitt arbete på Dramaten i Stockholm och bosätter sig på en ö i skärgården. Efter några år börjar han samla flugor. Blomflugor. Detta leder slutligen till att han dras in i en gåtfull härva kring en stulen målning av Rembrandt van Rijn.
Flugfällan är en självbiografisk betraktelse över samlandets psykologi, men också ett underhållande försök att förklara varför vissa människor söker sig till öar, även där inga öar finns. Ytterst handlar den dock om ärelystnad och om konsten att begränsa sig i de tusen möjligheternas tid. Författaren tecknar även ett ömsint porträtt av sin bortglömde landsman, entomologen och globetrottern René Malaise (1892-1978), sobelfarmare på Kamtjatka, intendent vid Naturhistoriska riksmuseet och samlare av dyrbar konst.
Den som vill veta något om det läsbara landskapet och dess blomflugor kan här stilla sitt kunskapsbegär. Men framför allt är Flugfällan en roande bok om färgstarka människor och deras passioner.

Fredrik Sjöberg (f. 1958), biolog och litteraturkritiker på Svenska Dagbladet, har i flera av sina tidigare böcker utforskat gränslandet mellan kultur och natur. Han är uppvuxen i Västervik och sedan många år bosatt med sin familj på Runmarö i Stockholms skärgård.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Flugfällan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Vad fan läste jag?
    - (Mölnlycke), 9 juni 2022

    Fatta ingenting. Massa namedrop om olika gubbar man inte har någon aning om.

  2. Bok som ger mersmak!
    -, 18 april 2022

    Måste läsas/lyssnas om. Underhållande och lärorik bok. Bra författarinläsning ger ytterligare en dimension.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Fredrik Sjöberg