McMaffia (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (411.5 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Tomas Bolme
Utgivningsdatum
2010-10-21
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113025100
McMaffia (ljudbok)

McMaffia (ljudbok)

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok (MP3), Svenska, 2010-10-21
129
Laddas ned direkt
Lyssna i vår app för iPhone, iPad och Android

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån · Ingen bindningstid

Vapenhandel, narkotikahandel, prostitution och trafficking utgör en skrämmande stor del av världens BNP - uppskattningsvis hela tjugo procent!

I McMaffia tas vi med på en resa genom den internationella organiserade brottsligheten. Resan börjar med ett skrämmande och oförklarligt mord i ett brittiskt villaområde, och fortsätter med berättelser som ofta är fruktansvärda, någon gång inspirerande, vanligtvis bisarra och ibland till och med roliga. Tillsammans skapar de en hisnande bild av en skuggekonomi som växt så snabbt att den nu beräknas stå för tjugo procent av världens globala BNP.
Vi får följa Misha Glenny till vitt skilda miljöer runt om i världen - från sanslöst överdriven lyx till den mest bottenlösa misär i länder som Sydafrika, Nigeria, Israel, Colombia, Nordkorea, Kina, Karibien och Japan. Vi möter cyberbovar, Yakuza-maffiosos, "ormhuvuden", knark-, vapen- och kvinnohandlare på alla kontinenter.
McMaffia visar hur den organiserade brottsligheten på så många sätt har sipprat in i våra liv utan att vi är medvetna om det. De sanna historierna bidrar till bokens driv och gör den bitvis till en riktig nagelbitare.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av McMaffia. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Lärorik faktabok.
    bonadea, 15 juli 2016

    Jag är imponerad av denna bok, en fakta bok som ger en bild av hur organiserad brottslighet fungerar i olika länder och hur allt hänger ihop. Mycket intressan bok, jag har läst flera stycken böcker om olika kriminella organisationer men det är i McMaffia som har gett mig kunskap om hur det är möjligt och hur situationen i länderna ser ut som gör det möjligt för maffian att växa sig stor.
    Jag rekomenderar boken!

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om McMaffia