Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
207
Utgivningsdatum
2010-02-24
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Dimensioner
211 x 143 x 21 mm
Vikt
400 g
SAB
Gcdz Ingström, Pia
ISBN
9789113025186

Inte utan min mamma : böcker, beckis, Istanbul och Karelen

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden, Svenska, 2010-02-24

Slutsåld

Den finlandssvenska författaren Pia Ingström har skrivit en komisk, sorglig och avslöjande bok om sin egen uppväxt. Sällan har 1970-talets demokratiska terapikultur beskrivits så livfullt!

Inte utan min mamma följer minnets virrande gångar snarare än ren kronologi. Den första delen, Askungen, handlar om hur läsning blev en viktig del i Pias liv. Där satt hon i klassrummet och trodde att det var hennes uppgift att rätta de andra eleverna. De hon avskydde för deras lättsinnighet samtidigt som hon ville vara en av dem. I arbetet med boken öppnade Pia för första gången på tjugo år den dagbok hon skrev under den tiden.
Den andra delen handlar om hennes mamma, vilket blir ett sätt att hålla fast vid henne efter hennes död. På så sätt griper två kvinnoöden in i varandra - på var sin sida om ett samhälle som under några få år förändrades på så många sätt.
Inte utan min mamma är en bok om att vara ett tidens barn, men också om en familj som lever i en tid där det var mer genant när mamma sa "pappa jobbar övertid" än när hon förklarade en försening med "vi var i gruppterapin".
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Inte utan min mamma : böcker, beckis, Istanbul och Karelen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Betyg: 2,5.
    Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 21 mars 2010

    Jag brukar tycka mycket om självbiografier/memoarer/dokumentärer. Och jag brukar tycka extra mycket om böcker som är skrivna av döttrar, till, och om, sina mammor.

    Men den här boken tyckte jag tyvärr inte var så jättebra. Jag har lite svårt att sätta fingret på vad det var exakt som jag inte tyckte bra om. Men den var lite jobbigt skriven på något sätt. Och flera av kapitlen handlade om sånt som inte intresserar mig.

    Men vissa delar var mycket bra. Till exemplet kapitlet som... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Inte utan min mamma : böcker, beckis, Ist...