Vildsvin : beteende och jakt (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
176
Utgivningsdatum
2009-12-15
Upplaga
2
Förlag
Norstedts
Dimensioner
216 x 175 x 15 mm
Vikt
520 g
SAB
Ugfc,Qga
ISBN
9789113025285
Vildsvin : beteende och jakt (inbunden)

Vildsvin : beteende och jakt

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2009-12-15

Slutsåld

Vildsvinet är på stark frammarsch i den svenska faunan. Det ställer stora krav på jägare och jakthundar, men idag saknas på många håll både kunskap och erfarenhet av hur detta vilt ska vårdas och jagas.

Från att det första vildsvinet etablerar sig i ett område kan de på några få år bli det, ur både ekonomisk och jaktlig synvinkel, mest dominerande viltet. Därför är det viktigt med goda kunskaper om djurets beteende och hur man går tillväga vid jakten.

Denna bok går grundligt igenom vildsvinets biologi. Författaren ställer fakta mot skrönor och tar bland annat upp hur det förhåller sig med detta vilts förmenta farlighet och hur vildsvinsskador på skog och grödor kan bringas till ett minimum.

De olika sätten att jaga vildsvin; åtelskytte, drevjakt, tryckjakt och jakt med hund, behandlas utförligt. Här beskrivs genomförande av eftersök på vildsvin och hur vildsvinshunden jagas in. Boken vänder sig i första hand till jägare, men är till stor nytta även för lantbrukare, skogsägare och alla som rör sig i skog och mark.
Dessutom ingår en liten ordlista för icke-jägare.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Vildsvin : beteende och jakt. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. En bok fylld av skalighet, fakta och stor kunskap. Det...
    SR, 13 september 2013

    En bok fylld av skalighet, fakta och stor kunskap. Det är tydligt att författaren har en betydande kunskap inom ämnet, vilket han delar med sig av i boken på ett lättförståligt och trevligt vis.
    Det här är en bok som alla bör läsa om man vill börja med vildsvinsjakt eller inför bildandet av vildsvinsförvaltningsområden.
    Ett stort plus är att boken inte bara tar upp de perfekta jaktsituationerna och de perfekta skotten utan även presenterar hur fel det kan bli och att även erfarna jägare kan stå för dessa misstag.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Vildsvin : beteende och jakt