Sorgesång (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
368
Utgivningsdatum
2010-01-21
Upplaga
2
Förlag
Norstedts
Översättare
Rose-Marie Nielsen
Originaltitel
The sorrows of an American
Dimensioner
178 x 110 x 22 mm
Vikt
200 g
SAB
Hce
ISBN
9789113025667
Sorgesång (pocket)

Sorgesång

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2010-01-21

Slutsåld

Erik Davidsen påträffar efter sin norskfödde fars död ett kryptiskt brev från en kvinna, skrivet när fadern arbetade i Minnesota under depressionen. Tillbaka i New York, där han arbetar som psykoanalytiker, ger Erik sig i kast med att läsa sin fars efterlämnade papper i hopp om att för första gången förstå honom. I dagböckerna ryms allt från kärleksbrev till.

Under samma tid förälskar sig Erik i en kvinna som flyttat in i hans hus. Det visar sig emellertid att någon förföljer henne och hennes dotter. Dessutom har Eriks syster Inga blivit uppsökt av en journalist som hotar att röja en hemlighet om hennes avlidne man, en välkänd författare. Plötsligt finner sig Erik involverad i flera olika situationer där det förflutna gör sig påmint på ett omvälvande och skrämmande sätt.
Siri Hustvedt har med Sorgesång skrivit ännu en tankeväckande sträckläsningsbok som klingar långt efter det att läsaren lagt boken ifrån sig.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Sorgesång. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. I början hade jag lite svårt att få grepp om...
    Åsa Eriksson, 19 oktober 2013

    I början hade jag lite svårt att få grepp om personerna men efterhand fick jag bättre kontroll och tyckte att den var fantastiskt skickligt skriven. Den är väldigt "psykologisk" och huvudpersonen Erik är nog lite yrkesskadad. De flesta i persongalleriet har någon form av "störning", kanske har vi alla det. Mot slutet tröttnade jag en aning, det var så många samband och händelser att hålla reda på. Sammanfattningsvis är den dock läsvärd.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Siri Hustvedt