Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
159
Utgivningsdatum
2010-04-22
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Hildonen, Anneli (foto)
Dimensioner
246 x 175 x 17 mm
Vikt
610 g
SAB
Rai
ISBN
9789113025919
Yoga för livet : för kvinnor 40 plus (inbunden)

Yoga för livet : för kvinnor 40 plus

(37 röster)  |  Läs 9 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2010-04-22

Slutsåld

Man blir aldrig för gammal för att yoga, tvärtom. Ju äldre man är desto mer vinner man på att yoga. Yogan är din bästa pensionsförsäkring. Klimakteriebesvär, sömnproblem, matsmältningproblem, urinläckage och många andra problem går att avhjälpa med yoga.

I övergångsåldern förändras hormonbalansen kraftigt i kroppen, bland annat minskar de kvinnliga könshormonerna, östrogenet. Det gör att många kvinnor får övergångsbesvär som svettningar, vallningar, sömnproblem och humörsvängningar.
Att investera i sin hälsa är den bästa pensionsförsäkring man kan tänka sig och det är aldrig för sent att börja. Förutom att du blir starkare, vigare och smidigare, smyger sig yogan också in mentalt. Yogan hjälper dig att förbereda dig för alla skiftningar i livet och den gör att du vågar möta de förändringar som sker i kroppen när du åldras med kärlek, respekt och tilltro till dig själv. Yogan stärker helt enkelt ditt självförtroende. När du yogar märker du ganska snart att du sover bättre, matsmältningen förbättras, du får mer energi och du har lättare för att koncentrera dig. Yogan lär dig att leva i balans och känna harmoni både i kropp och själ.

Ur innehållet:
· Vad är yoga? Och varför ska man yoga?
· Vad händer i kroppen när man åldras? Boken tar avstamp i klimakteriet med hjälp av hormonyoga.
· Antirynk-yoga, slipp rynkor och botox genom att yoga med ansiktet.
· Intervjuer med kvinnliga förebilder som åldras vackert med yoga.
· Vikten av en bra andning.
· Träningskapitel med övningar som visas av vackra, åldrande kvinnor.

"Jag har mött många äldre kvinnor som inspirerat mig och fått mig att förstå vad yogan kan göra för oss kvinnor. Genom yogan behåller dessa kvinnor en ungdomlighet inte bara i sina kroppar utan också mentalt", säger Karin Björkegren.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Yoga för livet : för kvinnor 40 plus. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Yoga för kvinnor mitt i livet
  Carina Grönlund, 29 mars 2016

  Den här boken har jag saknat länge: en bok som möjliggör yogan för alla, oavsett ålder, erfarenhet och
  förmåga. Saklig, lustfylld och inspirerande - tack Karin!

 2. Fantastiskt med fokus på yoga för kvinnor!
  Ewa, 4 augusti 2014

  Underbar yoga bok. Fint med fokus på yogaövningar för oss kvinnor. Vackra bilder och bra instruerande text där till. Det går att hitta sina egna favorit övningar och så kan du göra ett eget litet yoga program genom att plocka övningarna från de olika kapitlen.

 3. Inspirerande
  Ann-MarieJ, 1 maj 2014

  Jag tycker att boken är bra. De flesta rörelser kan jag utan problem utföra. En del fick jag träna på några extra gånger innan dom satt. Jag känner att boken har inspirerat mig att börja träna yoga, fastän jag har fyllt 60 år.

 4. Bra, trevlig och lättläst bok
  Touring-Annika, 19 mars 2014

  Denna bok är mycket lättläst, lagom mycket information och man får bra tips. Positivt tänkande; att det är aldrig för sent att börja med yoga!
  Kanske inte riktigt lika tydlig med att visa hur man utför de olika "asana" som en del andra yogaböcker men om man läser så framgår det i texten.

 5. Det är är en av de mest värdefulla böckerna jag har,...
  Gilly, 24 september 2013

  Det är är en av de mest värdefulla böckerna jag har, jag återkommer till den om och om igen.
  Den är vacker, klok och har tydliga instruktioner.

 6. Har själv utövat yoga under många års tid så ingenting...
  Ann katrine Lunding, 4 juli 2013

  Har själv utövat yoga under många års tid så ingenting var riktigt nytt för mig. Boken var dock inspirerande och positiv.

 7. Livskick!
  Milou, 27 maj 2012

  Den här boken gick rakt in i mitt hjärta. Jag ville återuppta min yogaträning och boken var verkligen rätt väg. Den är vackert upplagd, inspirerande i både text och bild och ffa tillåtande. Tveka inte, köp den!

 8. Boken som hjäpte mig att fortsätta träna Yoga
  valentina, 7 maj 2012

  Jag blev av en slump intresserad av Yoga. Ungefär samtidigt fick jag syn på den boken i en mataffär. Jag köpte boken och ångrar mig inte en sekund. I boken har jag hittat allt för att mitt intresse till Yogan skulle kunna fortsätta: fin upplaga, enkel och pedagogiskt presenterad text med goda tips och råd, fina bilder, liten smak av andra yogautövarens kunskap och m.m. En inspirerande bok!

 9. Oemotståndlig och livsbejakande!
  Åsa, 2 maj 2011

  En bok att älska! Den berättar om nyttan med yoga, meditation och djupandning. Lotsar läsaren genom solhälsningen och fem olika yogapass, beroende på dagsformen. En bok om träning och livet. Fri från krav på perfektion.

Visa alla 9 recensioner

Fler böcker av Karin Björkegren Jones