Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
213
Utgivningsdatum
2010-09-17
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Alfredsson, Karin (foto)
Dimensioner
250 x 175 x 20 mm
Vikt
800 g
SAB
Qcaf
ISBN
9789113026411
Så väljer du rätt vin : din personliga vinnyckel (inbunden)

Så väljer du rätt vin : din personliga vinnyckel

(3 röster)
Inbunden Svenska, 2010-09-17

Slutsåld

För fjärde helgen i rad har du fått med dig samma favoritvin hem från Systembolaget. Visst är det gott, men lite variation vore kanske kul. Nu finns boken som utvecklar din vinsmak. Tanken är att du med kort startsträcka ska finna vintips med utgångspunkt i din egen smak. Så väljer du rätt vin kräver inga förkunskaper, men du får gärna vara nyfiken.
Välkommen till en spännande värld av mat- och vinglädje!

Så väljer du rätt vin utgår ifrån att vin är väldigt enkelt. Tycker du att ett vin är gott så har du rätt. Tycker du inte om det så har du också rätt. Vin är till hundra procent subjektivt. Du kan aldrig ha fel. Det finns ingen norm eller kunskap som säger vilket vin du ska tycka om. Det närmaste vinprovaren och författaren Stellan Hökfelt kommit en norm är att om en person tycker om ett visst vin så tycker han eller hon med stor sannolikhet om andra viner med liknande vinstil.
Det är i enlighet med den tanken boken är uppbyggd. Ta ditt favoritvin och slå upp det i boken. Därefter får du vintips på viner med samma eller liknande vinstil. Alla vintips utgår alltså från din egen smak. Så väljer du rätt vin riktar in sig på Systembolagets viner i prisklassen 70-100 kronor.

Därtill innehåller boken en mat- och vinnyckel. Det vin vi tänker dricka till maten och de råvaror vi använder i matlagning innehåller olika mängd syra, sötma och sälta. När vi kombinerar de olika komponenterna sker en förhoppningsvis tilltalande kemisk reaktion (kan kemi bli roligare?). Variationernas grunder är egentligen ganska få och inte svåra att lära sig. Mat- och vinnyckeln visar på ett pedagogiskt sätt hur du lär dig att använda smakfullhetens kemi och kombinera mat och vin på bästa sätt.
Vill du bjuda dina vänner på en god middag använder du mat- och vinnyckeln för att hitta rätt vin till maten. Aldrig har vin varit enklare - eller godare!
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »