Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
704
Utgivningsdatum
2010-05-24
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Dimensioner
260 x 191 x 35 mm
Vikt
1760 g
SAB
Prcca
ISBN
9789113026497
700 segelbåtar i test : bakgrund, egenskaper, omdömen (häftad)

700 segelbåtar i test : bakgrund, egenskaper, omdömen

(21 röster)  |  Läs 5 recensioner
Häftad Svenska, 2010-05-24

Slutsåld

700 segelbåtar i test vänder sig till alla seglingsintresserade som vill veta mer om sin egen, klubbkamratens eller grannens båt. Boken ger också ett gediget beslutsunderlag till den som tänker köpa segelbåt och vill jämföra modeller och egenskaper.

Jämfört med den tidigare utgåvan 500 segelbåtar i test, som utkom 2005, har två hundra nya båtar tillkommit och de ursprungliga fem hundra texterna uppdaterats med nya faktauppgifter som segelbeteckningar, ståhöjd och masthöjd.

I boken redogör Sveriges mest erfarna segelbåtstestare, Curt Gelin, för sina erfarenheter och intryck av alla kända och många okända båttyper som han har testat sedan 1970.
700 segelbåtar i test innhåller det största samlade underlaget av jämförande tester någonsin. Hela 700 segelbåtar från Albin 57 till Zeydon avhandlas med bakgrund, egenskaper och omdömen.
- Vem konstruerade båtmodellen?
- Hur seglar den?
- Hur snabb är den?
- Vilka egenskaper är den känd för?
- Vad tyckte experten?
- Vilka är fördelarna?
Svaren på dessa och många andra frågor ges i 700 segelbåtar i test.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av 700 segelbåtar i test : bakgrund, egenskaper, omdömen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Behov av uppdatering
  Anders Filipsson Clareving, 7 september 2015

  En bra och överskådlig bok men det var ett tag sedan den uppdaterades. Det snarare försvårar än underlättar mitt beslut PM inköp.

 2. SKa du köpa beg. båt, köp denna först.
  AWNIL, 19 augusti 2015

  En trevlig bok att bläddra i när du funderar på att köpa båt.
  Bra uppställd och ganska relevanta kommentarer. Man får ta att Gelin kanske inte har samma kriterier som en själv på en bra båt men han är iaf. konsekvent.

 3. God vägledning
  Bo-Göran Dahlberg, 3 november 2014

  700 segelbåtar i test var en ovärderlig hjälp när vi nyligen köpte vår första segelbåt. Innan vi tittade på utannonserade båtar i en storlek och prisklass som vi var ute efter, läste vi om deras för- och nackdelar i boken. Utan boken hade vi aldrig kunnat göra ett så gott val som vi gjorde.
  Glad segelbåtsägare

 4. Unikt uppslagsverk!
  Vivi-Anne, 21 april 2014

  Ett unikt uppslagsverk över de flesta segelbåtar som tillverkats och sålts i Sverige sedan 60-talet. Det enda lilla negativa är att bilderna är i svartvitt.

 5. En imponerande sammanställning skriven av en mycket...
  Magnus Axelsson, 2 januari 2014

  En imponerande sammanställning skriven av en mycket kunnig författare. Enastående i sitt slag. Har man en grundkännedom om segelbåtar, och dessutom har klart för sig vilka behov och önskemål man själv har, då är detta en fantastisk hjälp när man funderar på att köpa en ny segelbåt!

Visa alla 5 recensioner

Bloggat om 700 segelbåtar i test : bakgrund, egenska...