Det sköna med skönlitteraturen. 1, Introduktioner till den samtida litteraturen på Nobelbiblioteket (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Svenska Akademien
Antal sidor
198
Utgivningsdatum
2009-09-30
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Dimensioner
210 x 136 x 14 mm
Vikt
320 g
SAB
G.58
ISBN
9789113026718
Det sköna med skönlitteraturen. 1, Introduktioner till den samtida litteraturen på Nobelbiblioteket (häftad)

Det sköna med skönlitteraturen. 1, Introduktioner till den samtida litteraturen på Nobelbiblioteket

Häftad Svenska, 2009-09-30
99
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Svenska Akademien och dess Nobelbibliotek har under tjugo års tid tillsammans med Regionbibliotek Stockholm arrangerat en föreläsningsserie med titeln Det sköna med skönlitteraturen. Den här boken innehåller ett urval från de senaste årens föreläsningar.

Boken består av tolv föreläsningar uppdelade på två avdelningar. Den förra, "Utsikter", innehåller föreläsningar som presenterar olika språkområdens eller länders samtida skönlitteratur. Här finns introduktioner till bland annat den brasilianska litteraturen av Örjan Sjögren, den turkiska samtida skönlitteraturen av Birgit N Schlyter och den tyska litteraturen efter murens fall 1989 av Sture Packalén.
Föreläsningarna i den senare avdelningen, kallad "Insikter", är mer gränsöverskridande eller temainriktade. Till exempel finnns här Ebba Witt-Brattströms Genus och kanon - varför man ska läsa kvinnliga författare, Stefan Helgessons Det flyttbara biblioteket - om världslitteratur och litteraturen i världen och Nina Burtons Montaignes fjärde genre.

Samtliga föreläsare är specialister med akademisk kompetens på sina respektive områden. Många av dem är disputerade litteraturforskare, andra är översättare eller litteraturkritiker med stor erfarenhet av ett språkområdes eller ett lands skönlitteratur. Några har under åren hållit flera föreläsningar i serien, dock alltid med nytt spännande innehåll, som Lars-Erik Blomqvist, Carl Göran Ekerwald, Kjell A Johansson, Stephan Larsen, Ingmar Lemhagen och Per Wästberg.
Syftet med antologins urval är att återuppväcka eller väcka intresse för den väsentliga skönlitteratur som skrivits och skrivs i dag världen över och som är så viktig inte minst för vår förståelse av det som händer i tiden.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Det sköna med skönlitteraturen. 1, Introduktioner till den samtida litteraturen på Nobelbiblioteket
  2. +
  3. Det sköna med skönlitteraturen. 3, Föreläsningar om skönlitteratur på Nobelbiblioteket

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det sköna med skönlitteraturen. 3, Föreläsninga... av Lars Rydquist (häftad).

Köp båda 2 för 198 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Det sköna med skönlitteraturen. 1, Introd...