Bedömning för lärande
Språk
Svenska
Antal sidor
208
Utgivningsdatum
2011-04-11
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Dimensioner
230 x 153 x 17 mm
Vikt
470 g
ISBN
9789113026831
Bedömning för lärande

Bedömning för lärande

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Svenska, 2011-04-11

Slutsåld

Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Betyg, nationella prov och skriftliga omdömen är olika former av kunskapsbedömning. I vid mening är kunskapsbedömningar ett av de kraftfullaste pedagogiska verktygen skolan har till sitt förfogande för att disciplinera individen och dess lärande - i både positiv och negativ bemärkelse. Dessutom är kunskapsbedömningar ett politiskt styrmedel.

Ämnet är kontroversiellt. Författarna tar inte ställning, den debatten förs i andra fora. De redovisar i stället relevant forskning för lärare och blivande lärare att stå på när de ska se på sina elevers kunskapsutveckling. Många lärare känner stor vånda inför bedömningsmomentet som de enligt lag måste genomföra. Förhoppningen är att denna bok ger dem det verktyg, de argument och den säkerhet de så länge efterfrågat. Bedömning för lärande utgår från att både summativa och formativa bedömningar fyller en plats i utbildning. Det centrala är att se hur de kan komplettera varandra. Boken börjar med en historisk tillbakablick för att sedan följas av en diskussion om samhällets förväntningar på skolväsendet. Vad är användbar kunskap och hur bedömer man den? Utantillrabbel eller förtrogenhetskunskap? Sista delen av boken är praktisk. Hur gör man? Vilka tekniker finns för både summativ och formativ bedömning? Boken svarar mot de krav som ställs i den nya lärarutbildningen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Bedömning för lärande. Sätt ditt betyg »
  1. Boken behövs för alla de lärare som ska sätta betyg...
    Katharina , 10 maj 2013

    Boken behövs för alla de lärare som ska sätta betyg för första gången och som inte har den kunskapen med sig sedan tidigare. Här finns både historik, vardagsarbete och vetenskapen bakom bedömningar. Lundahl kan sin sak och ger bedömningen en dimension av professionellt arbete.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Bedömning för lärande