Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
312
Utgivningsdatum
2010-03-18
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Dimensioner
235 x 155 x 20 mm
Vikt
480 g
SAB
Hc
ISBN
9789113027128
Hungerflickan : en berättelse om matmissbruk, ensamhet och pappalängtan (inbunden)

Hungerflickan : en berättelse om matmissbruk, ensamhet och pappalängtan

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2010-03-18

Slutsåld

I Hungerflickan fortsätter Hillevi Wahl den självbiografiska berättelsen om Irmeli, huvudpersonen i romanen Kärleksbarnet som kom för några år sedan. Irmeli har blivit tonåring, åker iväg på ett utbytesår i USA och drabbas av allt allvarligare ätstörningar. När hon kommer hem djupnar problemen. Men hungerflickan övervinner till sist uppväxtens svårigheter.

"Varför blev inte du missbrukare? Den frågan får jag ofta när jag är ute och föreläser om barn till alkoholister. Efter min förra roman, Kärleksbarnet, som till stor del var en självbiografisk berättelse om min uppväxt som alkisbarn, har jag fått tillfälle att möta tusentals andra vuxna missbrukarbarn. Många kämpar själva mot ett missbruk. De är precis som jag. Vi har överlevt samma krig.
Och jag blir alltid lika förvånad över den där frågan.

Men det är klart att jag blev!
Spriten har jag klarat mig undan. Drogerna också. Men inte maten. Maten blev min tröst. Min snuttefilt. Mitt lugnande medel. Mitt sällskap när ensamhetens svarta hål värkte som värst.
Men jag har inte talat särskilt högt om det. Inte förrän nu. För det är en sak att tala om sina föräldrars missbruk och skam. Den här skammen är min egen.
Så varsågoda. Här är min skam. Och min längtan efter en pappa. Min underbara ansvarslösa knaspappa.
Nu fortsätter jag berättelsen om Irmeli. Och nej, hon är inte jag. Inte helt och fullt. Men väldigt nära."
Hillevi Wahl
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Hungerflickan : en berättelse om matmissbruk, ensamhet och pappalängtan. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Grymt att hon vågar berätta!!
  Linn, 22 april 2010

  Hillevi Wahls senaste roman heter Hungerflickan och är delvis självbiografisk. Den handlar om Irmeli som växt upp med missbrukande föräldrar och som tillslut efter år av mobbing och självhat trillade dit hon med. Matmissbruk.

  Boken börjar med en ingående beskrivning av en toalettstol i Usa och fortsätter sedan på samma ärliga sätt. Med ett målande och intensivt språk får hon mig att riktigt känna Irmalis sug, hennes iver och hennes skam. Det går inte att sluta läsa. Och trots alla h... Läs hela recensionen

 2. Betyg: 4,5.
  Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 6 april 2010

  Jag läste Hillevi Wahls bok "Kärleksbarnet" för knappt två år sen, och tyckte att den var mycket bra.

  Den här boken, "Hungerflickan" är någon sorts fristående fortsättning på "Kärleksbarnet". Det är en roman, fast väldigt självbiografisk. Den handlar mest om huvudpersonen Irmelis tonårstid med svåra ätstörningar.

  Boken var mycket, mycket bra. Väldigt välskriven, spännande, tragisk, gripande, lättläst, och fantastiskt bra.

  Jag kan rekommendera ALLA att läsa boken. M... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Hungerflickan : en berättelse om matmissb...