I själ och hjärta (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
426
Utgivningsdatum
2010-09-10
Upplaga
2
Förlag
Norstedts
Översättare
Karl G Fredriksson, Lilian Fredriksson
Originaltitel
Heart and Soul
Dimensioner
177 x 108 x 26 mm
Vikt
228 g
SAB
Hce
ISBN
9789113027524
I själ och hjärta (pocket)

I själ och hjärta

(12 röster)
Pocket Svenska, 2010-09-10

Slutsåld

"Maeve är tillbaka och i toppform den här gången. Temat är hjärtat, både som muskel och metafor, och av den här boken blir man verkligen varm i hjärtat. Den är mysig utan att för den skull bli sötsliskig."
The Times

Nunnorna i ledningen för St Brigids hospital i Dublin ger läkaren Clara Casey den otacksamma uppgiften att bygga upp en hjärtklinik från grunden i en lagerlokal ute på gården. Mot alla odds tar hon på sig jobbet, trots att hon redan har mer än fullt upp med att få privatlivet att fungera i och med en skilsmässa och två struliga tonårsdöttrar.
Clara Casey skrider till verket med sin sedvanliga målmedvetenhet och organisationsförmåga och hon lyckas rekrytera sin personal på de mest oväntade ställen. På en parkeringsplats hittar hon den polska invandrarflickan Anja som putsar vindrutor. Anja har kommit till Irland i jakten på lyckan efter ett olyckligt äktenskap och får genast jobbet som Claras personliga assistent.
Nyblivne läkaren Declan har nyss avslutat sina medicinstudier och finner till sin stora glädje och sin stora förskräckelse att arbetsuppgifterna och ansvaret på Claras hjärtklinik vida överstiger hans erfarenhet och kompetens.
Fader Brian Flynn, som läsaren känner igen från Den magiska källan, råkar ut för förtal av en av församlingsmedlemmarna och söker tjänsten som sjukhuspräst på Claras klinik för att komma undan ryktesspridaren.
Resultatet blir en hjärtklinik som inte liknar någon annan. Här går läkarna ut med patienternas hundar, när ingen annan kan ta hand om dem, sjuksköterskorna får en ledig dag för att närvara vid en älskad patients begravning och Clara Casey extraknäcker på kvällarna som både patienternas och personalens personliga kurator. Frågan är bara: Hur länge ska Clara orka?
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Maeve Binchy