Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
270
Utgivningsdatum
2010-11-10
Upplaga
2
Förlag
Norstedts
Dimensioner
180 x 110 x 17 mm
Vikt
180 g
SAB
Lz Andersson, Mikael
ISBN
9789113027579
Armlös, benlös men inte hopplös (pocket)

Armlös, benlös men inte hopplös

(18 röster)  |  Läs 5 recensioner
Pocket Svenska, 2010-11-10
55
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Mikael Andersson var dömd till ett liv på institution när han 1964 föddes armlös och benlös. Följ hans väg från barndomens kamp mot rådande fördomar till idag då han är en aktiv föreläsare och dessutom trebarnsfar och egen företagare.

Det här är en man vars förutsättningar från första början var så svåra att ingen trodde på ett värdigt liv. Mikael föddes utan armar och ben och nu får vi möjligheten att höra hans historia, ta del av hans tankar och se världen med hans ögon. Läs om barnets kamp mot rådande värderingar och synsätt och följ hans väg från den stund då läkarnas dom var ett liv på institution till där han är idag som trebarnsfar och egen företagare.

Mikael beskriver vad som fört honom framåt i livet. I en mycket personlig berättelse får vi en inblick i betydelsen av drivkraft, aktiva val och eget ansvar för att uppnå det mål han satte upp för över 40 år sedan. Mikaels dröm var ett självständigt liv. En målsättning som under åren utvecklades till att allt mer innefatta ett liv utifrån hans fulla potential, att leva fullt ut. Idag har han nått sitt mål. Mikael lever sin dröm och vi får i boken höra hur det gick till.

Hur kan man, utan armar och ben, ta sig fram i livet på det sätt som Mikael gör? Han berättar om sitt eget sätt att angripa problem och övervinna självskapade begränsningar och hur detta gradvis förändrade hans egen livssituation. Med en vinnande attityd tar han sig fram i livet. Denna attityd och Mikaels smittande leende räddade en gång livet på en djupt deprimerad människa som var på väg att ta sitt liv.

Mikael beskriver sina egna upplevelser kring att välja livet. "Jag skapar min egen verklighet och är ansvarig för vad som händer mig i livet. Det är tankens kraft som avgör om jag väljer livet eller inte." Han är medveten om att för en del kan detta uppfattas som provocerande, men när Mikael säger det får det en annan innebörd.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Armlös, benlös men inte hopplös
 2. +
 3. Blackout : när min hjärna blev min fiende

De som köpt den här boken har ofta också köpt Blackout : när min hjärna blev min fiende av Susannah Cahalan (pocket).

Köp båda 2 för 110 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Armlös, benlös men inte hopplös. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Gripande
  Eva Ann-Britt Larsson, 28 januari 2015

  Gripande den visar att människan kan. En stark berättelse som ger eftertanke till livet. Jag köpte två böcker och gav en till min dotter i 25 års present Hon liksom jag blev helt fängslad och betagen. Min dotter studerar till socionom och ser många människoöden liksom jag som sjuksköterska har gjort . Boken kan hjälpa många som är på väg att ge upp att få kraft att kämpa.

 2. Helt otrolig bok - vilket barn, vilka föräldrar...
  Hibe Hawkeye, 30 november 2014

  En jordnära berättelse om hur man mot alla odds får ut det bästa möjliga av sitt liv. Vad man kan uppnå om man verkligen brinner för något och jobbar på att det ska gå. Istället för att nöja sig med föreställningen att "det går inte". Väcker många tankar och existentiella funderingar. Ger många fina exempel på hur man "avdramatiserar" ett handikapp så människan syns över handikappet. Så mycket kärlek, så litet åthävor. Så mycket jobb och kämpaglöd. Fantastiskt barn, fantastiska föräldrar.

 3. Storartad och kärleksfull - man kan övervinna de...
  Nenne Kihlborg, 15 augusti 2013

  Storartad och kärleksfull - man kan övervinna de svåraste hinder med stark vilja och tro - jag skickar den till mina barnbarn! Fem stjärnor!

 4. En väldigt bra bok som väcker många känslor och...
  Marie Holmström, 2 maj 2013

  En väldigt bra bok som väcker många känslor och tankar. Det är helt otroligt att en människa som varken har armar eller ben kan ha en sådan livsglädje. Boken tar med en på en fantastisk resa genom författarens egna liv och man får veta både svårigheter och glädjestunder författaren har upplevt. Det var svårt att släppa boken när man väl började läsa den.

 5. Armlös, benlös - Men inte hopplös
  Bokälskaren, 13 november 2011

  Jag hade väl hört talas om Mikael Andersson någon gång förut, men inte så mycket mer, när jag av en slump zappade in dokumentären om honom när den sändes på TV för flera år sedan. Jag tyckte att filmen var jättebra, och blev imponerad och inspirerade av den där killen, som inte hade några armar och ben, men som verkligen hade talangen att "gå igenom kameran", och fånga tittaren! Jag kommer ihåg hur ledsen och rörd jag blev när han berättade att hans föräldrar när han föddes fick beskedet att ... Läs hela recensionen

Visa alla 5 recensioner

Bloggat om Armlös, benlös men inte hopplös