Virkskolan : allt du behöver veta om virkning: teknik, material och metoder (kartonnage)
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2010-02-24
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Sofia Pettersson
Originaltitel
300 Crochet Tips, Techniques and Trade Secrets
Dimensioner
254 x 197 x 16 mm
Vikt
728 g
SAB
Qccab
ISBN
9789113027630
Virkskolan : allt du behöver veta om virkning: teknik, material och metoder (kartonnage)

Virkskolan : allt du behöver veta om virkning: teknik, material och metoder

(9 röster)  |  Läs 3 recensioner
Kartonnage, Svenska, 2010-02-24

Slutsåld

Lär dig såväl de grundläggande som de avancerade virkningsteknikerna med hjälp av proffsens knep och yrkeshemligheter.

Virkskolan är en oumbärlig samling av tekniskt kunnande, tips och knep om hur man reder ut alla möjliga praktiska problem som rör virkning. De tre hundra tekniker som boken går igenom beskrivs i den ordning du oftast behöver dem under arbetets gång. De handlar om allt från att välja rätt virknål och garn till hur du sedan sköter ditt färdiga plagg.
Du får lära dig att jobba praktiskt med mängder av olika slags garn och uppskatta tidsåtgången för ett projekt. Du lär dig också hur du anpassar mönster till specialsydda plagg, förlänger befintliga plagg med utsmyckningar och kanter, och mycket mer.
Alla stygn visas med detaljerade färgbilder, allt från grundläggande varianter till mer avancerade, som till exempel filetmönster. Det finns också goda råd om hur du blandar och matchar olika mönster och färger. Virkskolan innehåller dessutom massor av inspiration för den som vill lägga till en personlig touch med detaljer och komplexa mönster.
Med bilder, diagram och tydliga instruktioner guidas du steg för steg genom hela arbetet, men du kan lika gärna bläddra dig fram till goda tips och råd om det som just du behöver hjälp med.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Virkskolan : allt du behöver veta om virkning: teknik, material och metoder. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Jag tycker själv att jag är en van virkare, men det är...
  Jeanette, 11 november 2013

  Jag tycker själv att jag är en van virkare, men det är alltid bra och intressant att lära sig mer. Här finns en hel del kunskap och tips som jag har tagit till mig.

 2. Tydlig och användbar
  Pixie, 25 augusti 2012

  Från början lånade jag den här boken på ett bibliotek men jag köpte till slut ett eget exemplar. Det var väl värt det. Boken förklarar tydligt olika arbetsmoment. Den beskriver både metod och verktyg på ett lättfattligt sätt så att man har en rymlig chans att lyckas med sina olika virkprojekt. Jag skulle vilja kalla boken för 'uppmuntrande' för när man lyckas så vill man virka mera och boken ger mig det stödet.

 3. Allt du behöver veta om virkning
  anna83, 13 augusti 2011

  Här finns allt från val av virknål till utförliga förklaringar på många slags maskor/mönster. Det står hur man monterar arbetet, hur man spänner upp det, hur man kan färga garn på olika sätt, hur man kan filta sitt virkade arbete, ja här finns allt du kan tänka dig. En superbra virkbok!

Visa alla 3 recensioner

Bloggat om Virkskolan : allt du behöver veta om virk...