Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2010-05-04
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Dimensioner
170 x 140 x 15 mm
Vikt
360 g
SAB
Uffac
ISBN
9789113027937
Rosboken : för dig som drömmer om rosor (häftad)

Rosboken : för dig som drömmer om rosor

(2 röster)
Häftad Svenska, 2010-05-04

Slutsåld

"Om du är som jag, älskar rosor och drömmer om rosor och gärna vill odla ett par stycken, men inser dina begränsningar, då är det här en bok för dig."

I Rosboken finns tipsen som kanske blir avgörande för om du kan realisera dina rosdrömmar. Här finns råd för val av rosor och information om de egenskaper som är utmärkande hos olika rosgrupper. Du får de bästa planteringstipsen, råd om vattning och beskärning och kunskap om var i trädgården rosorna kommer att trivas bäst, bland annat hur man gör en jordanalys. Rostips för villaträdgården, naturtomten i skogen, i sandig jord vid havet, i tjusiga rabatten, på terrassen eller på bakgården mitt i stan.
I Rosboken finns botaniska fakta om släktet Rosa, skillnaden mellan artrosor och kulturrosor, och mellan busk-, rabatt- och klätterrosor. Här hittar man också viktiga punkter att tänka på vid val av rossorter: härdighet, omfång och höjd, taggar, doft och olika blomformer. Hur och när man planterar, sköter och beskär. Hur man odlar rosor i fristående krukor och lådor.

Ett urval av vackra odlingsvärda rosor som säljs i svenska plantskolor presenteras. Dessutom rolig kuriosa, historiska fakta och författarens personliga funderingar. Allt rikt illustrerat med författarens egna foton.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »