Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
458
Utgivningsdatum
2011-05-05
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Dimensioner
235 x 164 x 35 mm
Vikt
800 g
SAB
Lz Tengner, Anders
ISBN
9789113028125
Access all areas (inbunden)

Access all areas

(10 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2011-05-05

Slutsåld

Som en av få i hela världen kom musikjournalisten Anders Tengner under tjugofem år världens största rockband in på livet.

Under åttiotalet var hårdrockarna kungar. Och mitt ibland dem fanns den unge musikjournalisten Anders Tengner. Från starten som storögt Kiss-fan och grundare av The Runaways svenska fanclub, till tiden som hårt arbetande redaktör på Okej och programledare för musikprogram på såväl SVT som ZTV.

I Access all areas berättar Tengner för första gången om sitt liv med hårdrockens storheter. Under tjugofem år flög han jorden runt och mötte hundratals rockband, många av dem privat. Hans intervju- och fotoarkiv är helt unikt i sitt slag, och här öppnar han för första gången dörrarna till en rockskatt som till stora delar är tidigare opublicerad. Vi möter giganter som Kiss, Metallica, Mötley Crüe, AC/DC, Guns N' Roses, Ozzy, Deep Purple, Bon Jovi, Scorpions, Whitesnake och Iron Maiden i personliga intervjuer som varvas med detaljerad historik. Banden som i dag - fortfarande - tillhör de största publikdragarna.

Tengner låter oss ta del av hårresande historier, spännande upplevelser och avslöjanden. Bildmaterialet, till stora delar aldrig tidigare offentliggjort, är omfattande.
Access All Areas står tryckt på de bästa backstagepassen, de som tar dig ända in i bandets egen loge. Det här är boken som tar dig ända dit - och ännu längre.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Access all areas. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Väldigt välskriven och intressant bok från...
    Johan From, 16 januari 2014

    Väldigt välskriven och intressant bok från hårdrocksvärlden. Saknade dock lite längre kapitel om metalgudarna Metallica och AC/DC, hade dessutom nöjt mig med hälften så kort kapitel om KISS t.ex.

  2. En hoppig bok om hårdrockares vilda liv
    Kristina Simar, 7 augusti 2012

    Att Anders Tengner anser att han hade världens bästa jobb under hårdrockens tid går inte att ta miste om i hans text. Bokens handling utstrålar hans varma känslor för vissa artister, medan han inte hade samma känslor för andra. Boken hade ett kapitel om en grupp i taget och det blev väldigt hoppigt och mycket upprepningar fram och tillbaka i tiden. Det var svårt att hålla reda på var jag befann mig i tiden. Artisternas hårda liv tog mycket plats och många artister dog unga på grund av alkohol... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Anders Tengner