Design för lärande (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
269
Utgivningsdatum
2013-06-06
Upplaga
2
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Selander, Staffan (red.)
Dimensioner
230 x 160 x 20 mm
Vikt
590 g
SAB
Eaac
ISBN
9789113028590
Design för lärande (kartonnage)

Design för lärande

(1 röst)
Kartonnage Svenska, 2013-06-06
239
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Design för lärande har växt fram ur de senaste 30-40 årens pedagogik, med bakgrund i kända pedagoger som Piaget och Vygotskij. När pedagogiska forskare på 1970-talet började intressera sig för ramfaktorer, dvs. elevgruppers storlek, scheman, lärarnas utbildning, hur man konstruerar prov m.m., flyttades fokus från elevers individuella skillnader och begåvningar till den sociala organiseringens betydelse för undervisningens resultat.

När vi nu trettio år senare argumenterar för ett designperspektiv på lärande flyttar vi blicken igen, till frågor om form, förpackning och presentation: hur, på vilket sätt och med hjälp av vilka medel ges kunskapen form?

För lär man sig i skolan "samma" sak i geografi om ämnet presenteras i en lärobok eller tar form på datorn? Är det samma kunskaper och kompetenser som sätts i spel? Det tror inte bokens författare. De menar istället att sättet presentera kunskap spelar en roll för innehållet: formen är inte avskild från, utan en del av, innehållet. Kunskapsinnehåll är ingen mystisk dimension av tillvaron utan en mycket konkret framställning av hur vi förstår och förklarar världen.

Denna titel har tidigare givits ut av Norstedts men ingår numera i Studentlitteraturs sortiment.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Design för lärande
  2. +
  3. Estetiska lärprocesser : upplevelser, praktiker och kunskapsformer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Estetiska lärprocesser : upplevelser, praktiker... av Fredrik Lindstrand, Staffan Selander (häftad).

Köp båda 2 för 587 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Design för lärande