Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
159
Utgivningsdatum
2011-02-28
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Kvant, Tobias (foto)
Illustratör/Fotograf
Viktor Kvant
Dimensioner
245 x 175 x 18 mm
Vikt
800 g
SAB
Ufaa
ISBN
9789113029603
Vanliga sökord
trädens tid
Trädets tid (inbunden)

Trädets tid

(20 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden Svenska, 2011-02-28

Slutsåld

Till dig som älskar träd

De är de största och äldsta levande varelser vi känner. Tusenåriga ekar lever mitt ibland oss, och på hemliga platser i svenska fjällen växer granar som sannolikt har varit med när inlandsisen smälte.
Med sina långa liv länkar träden både till det förflutna och till framtiden Så har de också spelat stor roll i världens religioner genom tiderna. Även i de nordiska länderna, där man under våra äldsta kyrkor kan finna resterna av heliga lundar.

Trädets tid väcker på en gång ny och urgammal insikt om trädens stora betydelse för vårt liv; för livet på jorden. Tydligast blir det på öarna: När skogarna fälls försvinner inte bara träden utan även allt det andra: buskar, blommor, svampar, fåglar, djur, vatten ... Omvänt är det också trädplanteringar som väcker hopp i fattiga och utarmade delar i världen.

Christel Kvant har tidigare skrivit en lång rad uppmärksammade trädgårdsböcker. Med Trädets tid vill hon ta ett steg till och fördjupa relationen till naturen och det växande.

"Boken vänder sig till alla som älskar träd och som liksom jag känner hur viktigt - livsviktigt rent av - det är att vi åter lär oss att vörda dem och vårda dem."

Trädets tid
nominerades till Augustpriset 2011 med motiveringen: "Trädets tid är som en vandring med en kunnig och sinnlig ciceron. Magiskt vackra bilder och generöst berättande som snitslar mellan oväntade grönområden och väcker nyfikenhet och ger lustfylld läsning."
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Trädets tid. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Tänkvärd och rekommenderas varmt!

  Mytisk, mystisk och sprängfull av fakta. En bok man tar fram om och om igen. Den är tidlös, vacker och inspirerande. Christel Kvant är vitter och klartänkt, vilket genomsyrar hela boken.

 2. Trädets tid.
  bokfarmor, 3 januari 2017

  Trädets tid är vår tid.
  Hur kloka är träd?
  En bok att lära av och återvända till - en bok att ha i
  Bokhyllan!

 3. Mycket bra
  Jens Ewaldh-Åkesson, 27 augusti 2015

  Mycket bra! Den var intressant och vidgade samtidigt mina vyer och insikter. En vackert val som rekommenderas till alla som vill ha kunskap och visshet om träd!

 4. En otroligt vacker och inspirerande bok, som passar...
  Cicci Barkåker (Bandhagen), 16 december 2013

  En otroligt vacker och inspirerande bok, som passar både esteter och trädentusiaster. Jag använde den som inspiration vid en universitetskurs och resultatet blev ett broderi av ett eklöv.

 5. Njut! Illustrationer av Viktor Kvant har skapat en bok...
  Eva Murane Grantina, 13 maj 2013

  Njut! Illustrationer av Viktor Kvant har skapat en bok med sin sagolik, stämningsfull värld. Det är värt att ta tid för att bläddra mellan alla sidor. Sedan - läs! Kanske ger texten en smula splittrat intryck på läsaren och frågan: "Vad det egentligen är för en bok? Handlar den om kulturhistoria, livsstil, miljö eller konst?" står öppen även vid sista sidan.
  Men läs ändå. Eftersom inte bara på Regnskogen försvinner träd efter träd på grund av människans oförnuftiga syn på världen där hon... Läs hela recensionen

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Christel Kvant

 • Vår trädgårdsbok

  Christel Kvant, Philippe Hässlekvist, Inger Palmstierna, Lars-Åke Gustavsson

  Äntligen kommer en helt uppdaterad utgåva av en av Sveriges främsta och tyngsta trädgårdsböcker! Vår Trädgårdsbok innehåller allt du som trädgårdsinnehavare kan tänkas behöva veta, speciellt framtagen för svenska förhållanden, med alla klassiska f...

 • Resan till Ribston

  Christel Kvant

  När man förlorat sin sångröst, sin fruktsamhet och sin attraktionskraft. När ögonen inte längre blir vackra hur mycket man än borstar med maskaran. När man går från att vara svärdotter till att själv bli betraktad som svärmor - och som en jävla bo...