Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
239
Utgivningsdatum
2011-03-25
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Dimensioner
290 x 226 x 21 mm
Vikt
1360 g
SAB
Qe
ISBN
9789113029610
Den svenska trädgården : norr till söder (inbunden)

Den svenska trädgården : norr till söder

(5 röster)
Inbunden Svenska, 2011-03-25

Slutsåld

Den svenska trädgården är fantastisk. Sverige har på ett par decennier omvandlats till ett föregångsland med fängslande skapelser i snart sagt varje hörn. Följ med Dan och Ann-Christin Rosenholm på en unik resa från Lapplands skogsland till Skånes slätter.

Påhittighet och förmåga att tänka i egna banor präglar dagens svenska trädgård. Under det senaste decenniet har författarna rest kors och tvärs mellan våra mest fascinerande privata trädgårdar, nyskapande, annorlunda och unika. Alla är de utformade av enskilda individer efter eget huvud, från de mest kända landskapsarkitekterna till idérika och kunniga autodidakter.

I Lappländska Vuollerim hittar man en lummig radhusträdgård med rent engelska kvaliteter. Utanför Härnösand finns Sveriges maffigaste uterum i ett växthus som tillhört en plantskola. Den allra mest blommiga trädgården hör hemma i Västerås, väl i klass med vilken Chelsea-täppa som helst. Ett blottlagt berg har fått en huvudroll på Lidingö, där också en liten trädgård har blivit stor. I Småland har den italienska renässansen slagit rot, liksom den vildvuxna ängen med tiotusentals påskliljor. Njut av dem alla och många fler därtill.

Författarna berättar inspirerat om hur denna prakt kommit till, hur människorna bakom tänkt och vad du kan lära dig av dem. Bilderna är, som man kan förvänta sig av en av Sveriges ledande trädgårdsfotografer, i en klass för sig.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

Bloggat om Den svenska trädgården : norr till söder