Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
320
Utgivningsdatum
2012-03-09
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Berglund, Karin (foto)
Dimensioner
250 x 200 x 30 mm
Vikt
1260 g
SAB
Qe-c
ISBN
9789113029627
Samtal i trädgården : hos konstnärer, scenografer, författare, musiker, landskapsarkitekter ... (inbunden)

Samtal i trädgården : hos konstnärer, scenografer, författare, musiker, landskapsarkitekter ...

(13 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2012-03-09

Slutsåld

Karin Berglund, en av Sveriges främsta trädgårdsförfattare, har nu kommer med den bok hon så länge planerat att skriva. Här presenteras ett trettiotal kultur­personligheter och deras syn på trädgården som idé och hur det blev i verkligheten.

Vem vill inte ha en trädgård som Pippi Långstrumps?
Idén att intervjua och skriva om konstnärer, landskapsarkitekter, musiker, författare och andra med skapande yrken och deras trädgårdar, föddes efter framgången med Lust och fägring. Den kom ut i början av 1990-talet och sedan dess har sålt i över 50 000 exemplar. Här presenteras nu ett trettiotal kulturpersonligheter och deras syn på trädgården som idé och hur det blev i verkligheten.

Det är en bok att läsa, men den skickliga fotografen Karin Berglund har också på sitt omisskännliga sätt fångat växterna, trädgårdarna och deras skapare på bild. ?Människan är ju ändå det intressantaste i en trädgård och alla är olika.?

Bland de medverkande finns författaren Göran Greider, konstnären Thèrèse Reuterswärd, kulturhistorikern Ronny Ambjörnsson och många fler.
Genom samtalen hamnar fokus på vitt skilda saker i de olika trädgårdarna: allmängiltiga och nyttiga, speciella och tankeväckande - allt efter person och yrke. Konstnärernas syn på färg, form och struktur; författarna som känner av och registrerar; Nobelfestens blomsterarrangör som älskar det ömtåliga och förgängliga i det växande och landskapsarkitekten som vill överraska och bryta mot asketiska regler för god smak.

Karin Berglund kan det mesta om blommorna, växterna och träden. Hon är en nyfiken och lyhörd samtalspartner och inte minst en skicklig berättare. De olika avsnitten har sitt eget tema - allt från en mörk hemlig trädgårdslund till en solig blåklocksblommande äng i Dalarna.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Samtal i trädgården : hos konstnärer, scenografer, författare, musiker, landskapsarkitekter .... Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. En fröjd för trädgårdsjälen!
    Helene Wåhlander, 11 mars 2015

    Karin Berglund har en härlig förmåga att skriva så att jag lever med i boken. Varje artikel lyfter fram trädgårdens och dess ägares själ på ett subtilt sätt. Att läsa boken blir en inre vandring där upplevelserna väcker minnen, skapar bilder, öppnar känslor. Jag ler igenkännande och känner mig tröstad när även de kunnigaste har fått ge upp kampen om kirskålen. Bokens innehåll är oerhört inspirerande. Genom det sätt Karin återger intervjuerna blir varje "besök" en personlig berättelse. Detta ä... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Samtal i trädgården : hos konstnärer, sce...