Ett litet snedsprång (mp3-skiva)
Fler böcker inom
Format
Mp3-skiva
Språk
Svenska
Serie
Marianne Jidhoff (del 1)
Inläsare
Jan Waldekranz
Utgivningsdatum
2010-08-20
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Dimensioner
125 x 139 x 6 mm
Vikt
55 g
SAB
Hc/LC
ISBN
9789113030043
Ett litet snedsprång (mp3-skiva)

Ett litet snedsprång

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Mp3-skiva Svenska, 2010-08-20

Slutsåld

Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Elegant crime kallar Denise Rudberg sin nya genre. Det är kriminalhistorier i överklassmiljö, med tjusiga middagar, designkläder och lätt uttråkade hemmafruar på vift i Djursholm. Miljön känns igen från hennes tidigare böcker, och den rymmer allt som behövs för att skapa en spännande historia - makt, pengar, flärd och dekadens.

Marianne Jidhoff, 55, är nybliven änka. Hennes make Hans Larson, riksåklagare, var vid sin död en hyllad man, en rättvisans trogna tjänare. Men han var inte lika trogen sin hustru som han var trogen rättvisan. Marianne fanns trots detta vid hans sida in i det sista. Precis som hon alltid gjort. Själv utbildad åklagare, födde hon i stället tre barn och blev en god representativ hustru. Först när barnen blivit betydligt äldre tog hon en tjänst som åklagarsekreterare.
Efter Hans död blir Marianne övertalad att återvända till åklagarmyndigheten. Man har problem med läckor, och Olle Lundqvist, chefsåklagare, behöver någon med stor erfarenhet, någon han kan lita på. Marianne beslutar sig efter ett par sömnlösa nätter för att återigen börja arbeta.

En finansman, Christopher Turin, blir mördad utanför sin våning på Narvavägen i Stockholm. Marianne Jidhoff får tillsammans med den luttrade och erfarna kriminalkommissarien Torsten Ehn ta sig an fallet. Med sig har de också kriminalassistenten Augustin Madrid, en vacker och begåvad yngling som visar sig ha mycket mer att tillföra utredningen än man i förstone kan tro. En fascinerande trio som vi kommer att få möta också i kommande böcker.
Brottet visar sig ha kopplingar till en märklig och sluten verksamhet som drivs i det tysta. En verksamhet dit bara de som är beredda att betala dyrt för sig har tillträde och får leva ut sina allra hemligaste fantasier.

Detta är upptakten till den första i en svit kriminalromaner med överklasskvinnan Marianne Jidhoff och människorna omkring henne i centrum. Denise Rudberg är ganska ensam på plan när det gäller att skildra livet och flärden i den här världen. Det är stilfullt, elegant och spännande.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ett litet snedsprång. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Denise Rudberg
    Bibbi Hammer, 23 april 2014

    Hon skriver lättsamt och tidvis spännande.Jag tycker om huvudpersonerna .Det är kittlande med dom lite annorlunda miljöerna,hoppas hon håller stilen.Faran är att det blir ytligt efter hand.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Denise Rudberg