Världshistoriens tidslinjer (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
140
Utgivningsdatum
2012-08-13
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
John Hagström
Dimensioner
258 x 300 x 17 mm
Vikt
1018 g
SAB
K
ISBN
9789113030166

Världshistoriens tidslinjer

(12 röster)
Inbunden, Svenska, 2012-08-13

Slutsåld

Här får vi kortfattad och lättillgänglig information om viktiga historiska händelser - och stora historiska gestalter - över hela jordklotet, placerade i kronologisk relation till varandra. Kronologi och geografi är överordnade de stora berättelserna, allt för att det världshistoriska perspektivet skall kunna göra sig gällande så effektivt som möjligt.

Läsaren ska utan bekymmer inse den övergripande samtidigheten, på ett globalt plan. Vilka monument och konstföremål skapades i Skandinavien omkring 1000 f.Kr., när David var kung av Israel och chavinkulturen bredde ut sig i Peru? Vilka riken och hantverkstraditioner blomstrade i Vietnam och Västafrika när det romerska riket var som störst? Vad hände i Bulgarien och Korea på sexhundratalet? Vad hände på Malackahalvön när trettioåriga kriget rasade i Tyskland? Vilka kriser i Europa och Asien sammanföll med den svenska storstrejken 1909? Vad kunde man se på bio 1952, när kung Faruq störtades i Egypten och Batista grundade en diktatur på Kuba? Vilken popmusik lyssnade svenskarna till när Watergateskandalen briserade 1974?

Det rör sig om ett urval väsentliga och intresseväckande notiser, vilka tillsammans är tänkta att skänka en global överblick över sex miljoner års historiska utveckling, med tonvikt på de senaste millennierna.
Inför den svenska utgivningen har dessutom professor Dick Harrison (som även skrivit förordet) gjort ett större tillägg av händelser med direkt relevans för Sveriges historia.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Världshistoriens tidslinjer