Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
184
Utgivningsdatum
2011-03-25
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Schori, Anna (foto)
Dimensioner
245 x 175 x 17 mm
Vikt
780 g
SAB
Ihk,Qca
ISBN
9789113030586
Modemanifestet : de stilsmartas handbok (inbunden)

Modemanifestet : de stilsmartas handbok

(8 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2011-03-25

Slutsåld

Är du modeintresserad men vänder dig mot den rådande shoppinghysterin? Vill du förnya din garderob och din stil utan att det kostar massor av pengar? Då är Modemanifestet en bok för dig.

Mode. Ett värdeladdat ord som för många är lika med shopping, konsumtion och slit och släng - en definition som till stor del befästs av dagens modebloggare och modejournalistik.
Men vi är många som efterfrågar ett nytt sätt att tänka kring mode och stil. Ett tankesätt som inte handlar om shopping utan om att förnya sin stil utan att behöva skaffa den senaste it-väskan eller de trendigaste skorna. Att slippa vara en modeslav och i stället börja tänka kreativt kring sin egen klädstil.

För dig som är vardagsmodeintresserad och medveten presenterar journalisten Sofia Hedström och fotografen Anna Schori ett nytt sätt att tänka kring mode. Första delen i boken är ett manifest som behandlar allvaret bakom modeindustrin men som samtidigt lär dig hur du lustfyllt, roligt och moderiktigt skapar en egen stil av kläder du redan har.

Och hur gör man det då, rent konkret? Den andra delen av boken är en receptsamling för dina kläder, med massvis av kreativa tips för din garderob. Möt till exempel Diana från Brooklyn som gör om gamla herrskjortor till haremsbyxor. Eller Elliot från Williamsburg som använder gympaskor och tennisbollar för att få till den perfekta tvätten på folks jeans. Eller japanske Joel som har gamla kimonor som sjalar och när de är utslitna använder dem som vackra omslag till födelsedagspaket och julklappar.

I Modemanifestet hittar du, förutom ett förord av världskända designern Vivienne Westwood och en ny och banbrytande modefilosofi, 50 trendiga personer från USA, Island och Sverige som alla har sina personliga sätt att förnya garderoben på och som de delar med sig av i den handfasta receptsamlingen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Modemanifestet : de stilsmartas handbok. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Jag är intresserad av mode och medveten konsumtion och...
    Eka Bok, 2 september 2013

    Jag är intresserad av mode och medveten konsumtion och dessa två förenas på ett proffsigt sätt i den här boken. Mycket intressanta reportage från hennes resor i USA och lite humor också. Fina foton och boken gav mig massor av inspiration!

Visa alla 1 recensioner