Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
187
Utgivningsdatum
2011-12-22
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Nilsson, Pepe (foto)
Dimensioner
288 x 230 x 20 mm
Vikt
1180 g
SAB
Qcabb,641.56383
ISBN
9789113030739
LCHF-kokboken : LCHF-kokboken (inbunden)

LCHF-kokboken : LCHF-kokboken

(47 röster)  |  Läs 11 recensioner
Inbunden Svenska, 2011-12-22

Slutsåld

"Det är en härlig upplevelse att äta sig frisk, smal och stark. Glöm allt som har med piller och kosttillskott att göra. Ät dig sund och osårbar på näringstät, naturlig och obehandlad mat. Du får tillbaka den hälsa och den vitalitet som du glömt att du en gång hade!"

Sten Sture Skaldeman är tillbaka med en stor kokbok baserad på LCHF-dieten. Han förespråkar GI-noll, det vill säga mat helt utan kolhydrater.
I sina tidigare böcker har Sten Sture rett ut begreppen och visat varför man mår bra av denna diet - och dessutom går ner i vikt.
Vi kommer ihåg hans vittnesbörd om hur han gav upp sin bantning vid 140 kg, tog beslutet att äta ihjäl sig och fann att när han började äta det bästa han visste (ägg, bacon, fläsk, kött, grädde, ost och vin) rasade vikten! Han väger nu 88 kilo och är komplett kärnfrisk. Han går på regelbundna kontroller av blodsocker och kolesterol och alla värden är på topp.

Denna kokbok kan inspirera och användas av alla oavsett om man vill satsa på genomgående LCHF-diet om man har stor övervikt eller vill banta lite lagom genom att minska på kolhydraterna.
I kokboken ger Sten Sture grunderna till LCHF och beskriver hur det fungerar. Boken innehåller hundra recept indelade i frukost (som kan vara det svåraste målet när man följer denna diet), lunch, middag och mellanmål.
Boken är framtagen av samma team som producerade Kokbok: GI-noll!.
Sten Sture Skaldeman kompletterar med de senaste rönen, citerar läkare som rekommenderar denna metod och listar hemsidor och mejlgrupper där man kan följa debatten och lära sig mera om LCHF.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 11 recensioner av LCHF-kokboken : LCHF-kokboken. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bästa LCHF-kokboken!
  Maud, 28 augusti 2015

  Vackert och inspirerande med smidiga,smarta recept....underfundiga citat och handfasta råd...
  Väl värd att rekommendera till nybörjare, men även de som blivit "mättade" av diverse tröga och ointressanta kokböcker om LCHF. Enkelheten är den geniala! Man behöver inte köpa allsorts konstiga livsmedel för att laga ljuvligt god mat!
  Älskar denna kokbok!

 2. En riktig kokbok
  Camilla , 21 augusti 2015

  Vill man ha en kokbok som inte till hälften består till hälften av tänket kring LCHF så är detta boken man ska köpa! Man får en kort presentation av författaren och en kort genomgång av kolhydrat fattiga grönsaker, sedan kommer recepten! Det är en bra blandning på recept fina inspirerande bilder och roliga citat.

 3. Konservativt och mässande ihopplock
  Peter Forsman, 29 oktober 2014

  Många av recepten känns som om de är tagna från gamla kokböcker, vid en tid då man hade tillgång till t ex märgpipa och inälvor som blivit över vid slakt. Då man också kunde vara hemma och övervaka långkok. En mycket konservativ kokbok. Inget för den som handlar på snabbköp och inte orkar ägna timmar åt matlagning.
  Författarens självsäkra uttalanden och användning av banala citat gör att man snabbt tappar förtroende för honom och börjar skumma igenom boken efter användbara recept. Fanns n... Läs hela recensionen

 4. Underbara avskalade bilder
  Sandra Kilpatrick, 21 augusti 2014

  Fin bok, men tror ändå gi noll är minst lika bra. Många sötvattensfisk recept, skulle aldrig sätta tänderna i det. Kanske är man som Västkust bo bortskämde med hur fisk skall smaka. Dock är det en stark trea.

 5. så bra!
  Annelie, 25 februari 2014

  Skaldeman är alltid underhållande att läsa. Denna kokbok är underbart undrhållande och fantastiskt bra recept. Allt är lättlagat med glada kommentarer. Bra kokbok för nybörjare på LCHF.

 6. Bra, läsvärt och tänkvart, intressanta recept, jag...
  Per Erik Jansson, 20 juni 2013

  Bra, läsvärt och tänkvart, intressanta recept, jag försöker följa Skaldemans recept så gott det går, det är väldigt gott med fläskkotletter

 7. Jag tycker den är toppen, jag saknar...
  Jean Ragnarsson, 4 juni 2013

  Jag tycker den är toppen, jag saknar matlagningsfantasi så den är ett bra stöd för mig. Särskilt Janssons o kycklingpate'n var trevliga överraskningar.

 8. Mina bästa rekommendationer till författaren, kocken...
  Cathrine, 7 maj 2013

  Mina bästa rekommendationer till författaren, kocken och fotografen. Underhållande läsning, fina bilder, mycket bra recept och underfundigt roliga citat :) En bra ge-bort-present.

 9. härlig mat men ett helt nytt sätt att tänka om fett o...
  gunilla lindström, 29 april 2013

  härlig mat men ett helt nytt sätt att tänka om fett o kolhydrater efter 50 år vid spisen men Skaldemans numera i stort sett medicinlösa liv lockar o en matsked grädde i äggröran m färska champinioner o ovanjordgrönsaker kan aldrig bli fel.

 10. Sjukt vacker kokbok!!!
  Majoren, 24 augusti 2012

  Jag har väligt många kokböcker och jag har många LCHF-kokböcker, men får jag besök och det börjar pratas matlagning, då är det Skaldemans LCHF-kokboken jag tar fram och visar!
  Sveriges och kanske Europas bästa matfotograf har tagit bilderna, och boken är väl värd sina pengar även om man bara är fotointresserad!
  Härliga recept som ändå är enkla men även orginella och verkligen bjuder på nya smakupplevlser är utmärkande för boken, vad sägs tex om fisk med fläsk eller sambal-olek-krydda... Läs hela recensionen

 11. Skaldeman kan verkligen konsten att laga mat!!
  Saxofonissan, 11 februari 2012

  Så otroligt god mat!!

  Fina bilder och rolig bok (ja, en kokbok KAN tydligen vara även rolig), men framförallt gott!

  Rekommenderas varmast!

  Min dotter som är skolad i matlagning läste igenom boken på en gång och sa att det verkar genomgående vara supergoda kombinationer av ingredienser (hon kan bara genom att LÄSA recepten veta att maten blir god, jag måste testa för att veta det...) Hon hade rätt, allt vi lagat från boken har varit jättegott. Kanske den hittills go... Läs hela recensionen

Visa alla 11 recensioner

Fler böcker av Sten Sture Skaldeman