Middlesex (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
636
Utgivningsdatum
2010-04-07
Upplaga
3
Förlag
Norstedts
Översättare
Hans-Jacob Nilsson
Originaltitel
Middlesex
Dimensioner
177 x 110 x 40 mm
Vikt
357 g
SAB
Hce
ISBN
9789113032023
Middlesex (pocket)

Middlesex

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket, Svenska, 2010-04-07

Slutsåld

Middlesex är en berättelse om en grekisk-amerikansk familj som ser helt vanlig ut. Men berättaren vet att farfar och farmor egentligen är syskon och att det är orsaken till att hon själv är både kvinna och man. Så riktigt vanlig var den nog inte.

1922 invaderas Smyrna i det korta krig mellan Grekland och Turkiet som orsakats av första världs-krigets politiska oro. Befolkningen flyr i panik, många tar båten till Amerika. På en av dessa båtar finns en ung stilig man och en ung vacker kvinna, som väl framme i Amerika letar sig fram till bilstaden Detroit, och bosätter sig där som vilket amerikanskt invandrarpar som helst. De har svurit på att aldrig i livet berätta sin hemlighet att de var älskare i Grekland fast de var bror och syster. Men två generationer senare gör incesten sig påmind i barnbarnet Calliope, som i tonåren känner sig märkligt dragen till en klasskamrat i flickskolan. Vilket får Calliope att misstänka att hon inte är som andra flickor. Att hon faktiskt inte är en flicka alls.

Middlesex är en sorghumoristisk familjehistoria med sexuella förvecklingar, men också historien om en av Amerikas största städer, ja om hela det moderna Amerika: från massinvandringens strida ström av fattiga, rädda och sargade människor, över tjugotalets förbudstid och depression och sextiotalets raskonflikter in i vår egen tid.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Middlesex. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Släktkrönika med twist
    Rebecca, 31 juli 2010

    Oj vad den här boken var bra. En ovanlig historia om en familj vars öde blir allvarligt förändrad på grund av att två syskon inleder en relation med varandra i Grekland. De emigrerar till USA och där utspelar sig den största delen av historien. Det finns inte många böcker om hermafroditer men det här är en av de!

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Middlesex