Pauls kök : en grönare matfilosofi (inbunden)
Format
Inbunden (Halvklotband)
Språk
Svenska
Antal sidor
182
Utgivningsdatum
2012-04-10
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Lindqvist, Olof (form) / Tahko, Nina (form) / Fridholm, Jakob (foto)
Dimensioner
275 x 225 x 20 mm
Vikt
1060 g
SAB
Qca
ISBN
9789113032146
Pauls kök : en grönare matfilosofi (inbunden)

Pauls kök : en grönare matfilosofi

(3 röster)
Inbunden, Svenska, 2012-04-10

Slutsåld

Många av oss vill äta bättre, både nyttigare och läckrare, men är fast i gamla rutiner och bristande självförtroende i köket. Som tur är finns Paul Svensson.

Han är proffskocken som vill sprida sina kunskaper om mat, sin lust inför matlagning och ätande - och få fler att njuta av den goda måltiden så som han gör. Inget ska vara krångligare än vad det är, det behöver inte vara dyrt och komplicerat för att vara läckert och hälsosamt. Han tycker att matlagning kan få ta lite tid ibland. Och vara värd att vara vacker även på en vardag.

?Jag gillar enkel och naturlig mat - det som i själva verket är grunden i all matlagning, också den allra mest avancerade. Och jag känner mig verkligen lika hemma vid sommarstugegrillen eller i ett skolkök som bakom salamandrar och sauteuser på en spjutspetsrestaurang.?

Utgångspunkten i Pauls kök är frukt och grönsaker, de 14 kapitlen utgår alla från något vegetariskt, men det betyder inte att här saknas kött, fisk och fågel. Purjolök bbq serveras till exempel med sockrad havskräfta, en ljummen tomatsallad får sällskap av knaprigt sidfläsk och gnocchi och skogssvampslasagnen som han lärde sig för femton år sen i Toscana lyfts av lufttorkad skinka. Av rabarberns ettriga syra kan man förresten göra en utsökt dressing.

Sammantaget finns här 80 recept för alla tillfällen: smårätter, huvud­rätter och desserter. Allt är pedagogiskt upplagt, förstås helt i linje med författarens filosofi, med tydliga beskrivningar och markerad svårighetsgrad.
Välkommen in i Pauls kök!
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Paul Svensson