Norstedts stora engelska ordbok : Engelsk-svensk/Svensk-engelsk (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
1900
Utgivningsdatum
2011-07-29
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Dimensioner
244 x 180 x 60 mm
Vikt
1960 g
SAB
Fe(x),Fc(x)
ISBN
9789113032276
Norstedts stora engelska ordbok : Engelsk-svensk/Svensk-engelsk (kartonnage)

Norstedts stora engelska ordbok : Engelsk-svensk/Svensk-engelsk

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Kartonnage,  Svenska, 2011-07-29

Slutsåld

Ny, stor och aktuell ordbok till och från engelska i ett band. Norstedts stora engelska ordbok är avsedd för användare som har lämnat det elementära stadiet bakom sig men som ändå inte behöver de mest avancerade ordböckerna.

Ordboken är en vidareutveckling av Norstedts engelska ordbok och den innehåller sammanlagt 154 000 ord och fraser som presenteras lättöverskådligt.
Cirka 2 000 nya ord och fraser har lagts till och bland nytillskotten finns ord och uttryck från aktuella - men vitt skilda - områden som media, teknik, miljö, medicin, gastronomi och slang. Exempel på några nya engelska ord är cyber-bullying, emissions trading och waterboarding. Några nya svenska är dissa, klimathot och nätmobbning. En nyhet i den svensk-engelska delen är att det finns böjning till alla uppslagsord som är substantiv, adjektiv och verb.

Kärnan i ordboken är det moderna allmänspråket men även en mängd fackbetonade ord och uttryck från olika områden redovisas. Användaren får tydliga uppgifter om konstruktion, prepositionsbruk, stilnivå m.m. Rikligt med exempel, både översatta och oöversatta, ger stöd vid valet av översättningar. Fullständigt uttal ges för samtliga uppslagsord i den engelsk-svenska delen. Appendix med t.ex. oregelbundna engelska verb ingår.

Norstedts engelska ordböcker finns i följande storlekar: Norstedts engelska ordbok - professionell 276 000 ord och fraser, Norstedts stora engelska ordbok 154 000, Norstedts lilla engelska ordbok 70 000, Norstedts första engelska ordbok 33 000, Norstedts engelska fickordbok 32 000 och Norstedts amerikanska fickordbok 32 000.

Norstedts stora engelska ordbok ingår i förlagets välkända sortiment av kvalitetsordböcker framtagna i samarbete med Svenska Akademien, Språkrådet, framstående representanter för olika universitetsinstitutioner med flera. Norstedts förenar traditionellt lexikografiskt kunnande med långt utvecklad kompetens inom modern språkteknologi.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Norstedts stora engelska ordbok : Engelsk-svensk/Svensk-engelsk. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Toppen
    Elsie , 12 maj 2017

    Jag tycker det fortfarande är oslagbart att slå upp ord i papperslexikon. Mycket användbar med stort urval av ord och bra förklaringar.

Visa alla 1 recensioner