Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
311
Utgivningsdatum
2011-09-01
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Dimensioner
215 x 150 x 25 mm
Vikt
560 g
SAB
439.78,Fc.062
ISBN
9789113032771

Vart är vart på väg? : och andra språkfrågor i tiden

(5 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden, Svenska, 2011-09-01
198 kr
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Språket förändras hela tiden. Nya företeelser dyker upp och kräver nya ord, nya generationer växer upp och sätter sin egen prägel på språket. Och människors lättja och lekfullhet leder oavbrutet språket på nya vägar.

Det finns alltid något nytt i språket att fundera över, och så mycket som är motsägelsefullt och fascinerande: Hur böjer man ett lånord som body? Varför skriver vi Wagneropera med stor bokstav men falukorv med liten? Varför är en människa lång men en snögubbe hög? Varför kan inte folk hålla reda på skillnaden mellan var och vart? Och hur var det nu igen - heter det större än jag eller större än mig?

Siv Strömquist skriver språkspalter i bland annat Svenska Dagbladet. I den här boken har hon samlat och bearbetat sina texter från tjugohundratalets första decennium. Texterna utgår från alla de frågor hon fått från språkintresserade läsare, och hon svarar och förklarar, berättar, beskriver och reder ut.

Denna titel har tidigare givits ut av Norstedts men ingår numera i Studentlitteraturs sortiment.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vart är vart på väg? : och andra språkfrågor i tiden
 2. +
 3. Skiljeteckensboken : skiljetecken, skrivtecken och typografiska grepp

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skiljeteckensboken : skiljetecken, skrivtecken ... av Siv Strömquist (inbunden).

Köp båda 2 för 383 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Vart är vart på väg? : och andra språkfrågor i tiden. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Jag kan bara instämma i den första recensentens...

  Jag kan bara instämma i den första recensentens recension. Strömquists bok ger svar på en mängd språkfrågor och är en hand att hålla i när man skriver.

 2. En lättläst faktabok om svenska språket
  Kristina Simar, 13 februari 2012

  En viktig bok för alla skribenter, både författare och andra som skriver. Och även andra som är intresserade av vårt språk. Själv fick jag exempel på skrivsätt som jag funderat en del över. Extra glad blev jag över att jag för det mesta använder det sätt som författaren föreslår att man ska titta på vid en korrekturläsning. Och att jag använder skiljetecknen på rätt sätt i förhållande till citattecknen när jag själv korrekturläser manus. Författaren skriver på ett lättsamt och fängslande sätt... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Vart är vart på väg? : och andra språkfrå...