Easter Parade (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
283
Utgivningsdatum
2010-12-06
Upplaga
2
Förlag
Norstedts
Översättare
Kerstin Gustafsson
Originaltitel
The Easter Parade
Dimensioner
179 x 110 x 18 mm
Vikt
160 g
SAB
Hce
ISBN
9789113032900
Easter Parade (pocket)

Easter Parade

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2010-12-06

Slutsåld

I fyrtio år får vi följa systrarna Emily och Sarah Grimes, vilka inte har mycket gemensamt förutom de ständiga besvikelser som de råkar ut för i livet.

Emily är den intellektuella stadsmänniskan som söker kärleken men enbart lyckas få till stånd tillfälliga affärer. Sarah, den sötare och mer konventionella av de två, gifter sig tidigt och får barn tillsammans med, visar det sig, en inskränkt och förtryckande make. Deras rastlösa och nervösa mor, Pookie, är en typisk Yates-modersfigur med sin fullständiga avsaknad av insikt om hur andra tänker och känner.
När romanen inleds på 1930-talet lider bägge systrarna ännu av föräldrarnas skilsmässa. Kort därefter dör fadern och Emily och Sarah försöker på var sitt håll att hantera sin egen osäkerhet. Sarah skaffar sig det perfekta hemmet medan Emily går från den ena bedrövliga kärleksaffären till den nästa. Hur hon än gör tycks hon bli lämnad och övergiven. Samtidigt börjar hon inse att Sarahs tillvaro knappast är en idyll - snarare tvärtom.

Easter Parade är ännu ett mästerverk av den återupptäckte Richard Yates. Liksom i Revolutionary Road tecknas här ett outplånligt porträtt av människor som tycks fångade i sina egna öden.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Easter Parade. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Easter Parade - litteratur på hög nivå
    Inger Schill, 25 november 2014

    Richard Yates skildrar människors öden under deras livstid oftast så som
    livet är. Både i medvind och snålblåst. En fin lågmäld roman.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Easter Parade