Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
704
Utgivningsdatum
2012-09-14
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Dimensioner
240 x 170 x 40 mm
Vikt
1920 g
SAB
Bfk,353.7
ISBN
9789113033150
Tusen klassiker : från hela världen som format Sverige från 1956 till i dag (inbunden)

Tusen klassiker : från hela världen som format Sverige från 1956 till i dag

(2 röster)
Inbunden Svenska, 2012-09-14
309
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
2009 kom Tusen svenska klassiker, en fantastisk symbios mellan modern kulturhistoria och nostalgifrosseri, med populärkulturella pärlor från 1956 till i dag. En snyggt formgiven tegelsten som hyllades av kritiker och slukades av läsarna.

Nu kommer uppföljaren, Tusen klassiker, som löper parallellt med den förra boken, men som handlar om alla de utländska böcker, filmer, skivor och tv-program som gjort avtryck i den svenska folksjälen under det senaste dryga halvseklet. Det rör sig om allt från Frank Sinatra till Las Ketchup, från Ung rebell till Borat, från Alf Prøysens bok om Teskedsgumman till Imre Kertész förintelseroman Mannen utan öde, från Kalle Ankas jul till Mad men.

Boken är rikt illustrerad med svenska originalomslag och filmscenerna man minns, men också full av underhållande anekdoter och överraskande fakta. Visste du till exempel att Jimi Hendrix spelade tre gånger i Mariebergsskogen i Karlstad?

För urvalet och texterna står Björn Nordström, Ulf Nordström, Lars Nylin och Marie Oskarsson. Alla fyra är erfarna journalister och kritiker som skrivit om musik, film, litteratur och tv sedan sjuttiotalet.

På Spotify hittar du låtlistan: "Tusen klassiker - Hundra låtar"

Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Tusen klassiker : från hela världen som f...