Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
704
Utgivningsdatum
2012-09-14
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Dimensioner
240 x 170 x 40 mm
Vikt
1920 g
SAB
Bfk,353.7
ISBN
9789113033150

Tusen klassiker : från hela världen som format Sverige från 1956 till i dag

(2 röster)
Inbunden, Svenska, 2012-09-14
302 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
2009 kom Tusen svenska klassiker, en fantastisk symbios mellan modern kulturhistoria och nostalgifrosseri, med populärkulturella pärlor från 1956 till i dag. En snyggt formgiven tegelsten som hyllades av kritiker och slukades av läsarna.

Nu kommer uppföljaren, Tusen klassiker, som löper parallellt med den förra boken, men som handlar om alla de utländska böcker, filmer, skivor och tv-program som gjort avtryck i den svenska folksjälen under det senaste dryga halvseklet. Det rör sig om allt från Frank Sinatra till Las Ketchup, från Ung rebell till Borat, från Alf Prøysens bok om Teskedsgumman till Imre Kertész förintelseroman Mannen utan öde, från Kalle Ankas jul till Mad men.

Boken är rikt illustrerad med svenska originalomslag och filmscenerna man minns, men också full av underhållande anekdoter och överraskande fakta. Visste du till exempel att Jimi Hendrix spelade tre gånger i Mariebergsskogen i Karlstad?

För urvalet och texterna står Björn Nordström, Ulf Nordström, Lars Nylin och Marie Oskarsson. Alla fyra är erfarna journalister och kritiker som skrivit om musik, film, litteratur och tv sedan sjuttiotalet.

På Spotify hittar du låtlistan: "Tusen klassiker - Hundra låtar"

Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tusen klassiker : från hela världen som format Sverige från 1956 till i dag
  2. +
  3. Arche : tidskrift för psykoanalys, humaniora och arkitektur Nr 44-45

De som köpt den här boken har ofta också köpt Arche : tidskrift för psykoanalys, humaniora oc... av Håkan Möller, Johan Linton, Ulf Karl Olov Nilsson, Per Magnus Johansson (häftad).

Köp båda 2 för 518 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Tusen klassiker : från hela världen som f...