Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.8 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Marianne Jidhoff (del 1)
Utgivningsdatum
2011-06-29
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113033181
Ett litet snedsprång (e-bok)

Ett litet snedsprång E-bok

(57 röster)  |  Läs 3 recensioner
E-bok,  Svenska, 2011-06-29

Styckköp

79

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Elegant crime kallar Denise Rudberg sin nya genre. Det är kriminalhistorier i överklassmiljö, med tjusiga middagar, designkläder och lätt uttråkade hemmafruar på vift i Djursholm. Miljön känns igen från hennes tidigare böcker, och den rymmer allt som behövs för att skapa en spännande historia - makt, pengar, flärd och dekadens.

Marianne Jidhoff, 55, är nybliven änka. Hennes make Hans Larson, riksåklagare, var vid sin död en hyllad man, en rättvisans trogna tjänare. Men han var inte lika trogen sin hustru som han var trogen rättvisan. Marianne fanns trots detta vid hans sida in i det sista. Precis som hon alltid gjort. Själv utbildad åklagare, födde hon i stället tre barn och blev en god representativ hustru. Först när barnen blivit betydligt äldre tog hon en tjänst som åklagarsekreterare.
Efter Hans död blir Marianne övertalad att återvända till åklagarmyndigheten. Man har problem med läckor, och Olle Lundqvist, chefsåklagare, behöver någon med stor erfarenhet, någon han kan lita på. Marianne beslutar sig efter ett par sömnlösa nätter för att återigen börja arbeta.

En finansman, Christopher Turin, blir mördad utanför sin våning på Narvavägen i Stockholm. Marianne Jidhoff får tillsammans med den luttrade och erfarna kriminalkommissarien Torsten Ehn ta sig an fallet. Med sig har de också kriminalassistenten Augustin Madrid, en vacker och begåvad yngling som visar sig ha mycket mer att tillföra utredningen än man i förstone kan tro. En fascinerande trio som vi kommer att få möta också i kommande böcker.
Brottet visar sig ha kopplingar till en märklig och sluten verksamhet som drivs i det tysta. En verksamhet dit bara de som är beredda att betala dyrt för sig har tillträde och får leva ut sina allra hemligaste fantasier.

Detta är upptakten till den första i en svit kriminalromaner med överklasskvinnan Marianne Jidhoff och människorna omkring henne i centrum. Denise Rudberg är ganska ensam på plan när det gäller att skildra livet och flärden i den här världen. Det är stilfullt, elegant och spännande.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Ett litet snedsprång. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Förtjänt av bättre betyg!
  Kamilla Petersson, 26 februari 2016

  En "lagom" och trivsam deckare med mycket trevliga och verklighetstrogna huvudpersoner.
  Längtar efter att läsa vidare om deras nya äventyr och även få reda på lite mer om deras bakgrunder.

 2. Har nu läst Denise Rudbergs e-bok Ett litet...
  Jaisias, 10 oktober 2013

  Har nu läst Denise Rudbergs e-bok Ett litet snedsprång. Tyckte om boken men kan någon förklara slutet för mej. Marianne ryckte till när hon hörde namnet. Något tjockt satte sig i halsen och hon fick svälja en kväljning. .............. Hon lyckades titta åt sidan och mötte Lillemor Rootanders blick. Lillemor gjorde en diskret nickning åt Irene Sundbergs håll. De såg på varandra i samförstånd. Det var hon.
  Snälla kan någon förklara vem denna Irene Sundberg var.

 3. En långsam bok, liknande "A slow boat to China." Så...
  willhelm, 12 september 2013

  En långsam bok, liknande "A slow boat to China." Så mycket beskrivande av saker som inte hör till handlingen, utan snarare för att den kvinnliga läsaren ska kunna drömma sej in i de rikas värld. Först på sista sidorna upptäcker författarinnan att något måste hända, alternativt lösningen måste komma. På två sidor får utredarna hela bilden klar för sig.

  Begriper inte att detaljerat beskrivna sexlekar hör hemma i en kriminalroman, i synnerhet som dessa lekar inte bidrar något till varke... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Denise Rudberg