Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
281
Utgivningsdatum
2012-01-02
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Dimensioner
277 x 197 x 26 mm
Vikt
1320 g
SAB
Qefz Tulpan
ISBN
9789113033297
Stora tulpanboken (inbunden)

Stora tulpanboken

(6 röster)
Inbunden,  Svenska, 2012-01-02

Slutsåld

Tulpanen har fått en särskild plats i våra hjärtan då vi redan strax efter jul kan köpa de första färgglada tulpanbuketterna som ger en föraning om våren. Den är en av våra absolut populäraste blommor och intresset för nya sorter och kombinationer bara växer.

I Stora tulpanboken skriver Susanna Rosén om både klassiska välkända sorter och helt nya från världsberömda lökträdgårdar i Holland. Hon beskriver detaljerat cirka 200 olika tulpaner i text och bild och besöker Göteborgs botaniska trädgård där många vilda rariteter finns i den vackra lökträdgården. Tulpanentusiaster i både Holland och Sverige berättar om sina favorittulpaner och odlingar. Antalet sorter som finns i handeln ökar för varje år och med Internet blir hela Europas sortiment tillgängligt att beställa.

Tulpanens resa från Holland till Sverige, odling och skötsel och tulpanens historia är andra teman i Susanna Roséns omfattande bok om de fascinerande tulpanerna. Praktiska råd om jordmån och placering hjälper såväl nybörjare som entusiaster att njuta av blomsterprakten.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »