Det fördolda (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (509.9 MB)
Språk
Svenska
Serie
Sebastian Bergman (del 1)
Inläsare
Niklas Falk
Utgivningsdatum
2010-10-21
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113033334
Det fördolda (ljudbok)

Det fördolda Ljudbok

(163 röster)  |  Läs 5 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2010-10-21

Styckköp

149

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Det fördolda är den första i en serie kriminalromaner med psykologen Sebastian Bergman, en specialist på gärningsmannaprofiler, i huvudrollen. Hjorth/Rosenfeldt gör med denna bok årets största svenska deckardebut.

Det börjar med ett samtal till polisen. En sextonårig pojke, Roger, är försvunnen, och hans mamma är orolig.
Polisen i Västerås rycker ut, efter ett par dagars schabbel då ärendet blivit liggande. Haraldsson - som egentligen borde vara hemma för att befrukta sin hustru - får ansvar för sökandet. Så gör man ett fruktansvärt fynd i ett träskområde och tragedin är ett faktum.

Psykologen Sebastian Bergman, profilerare och en av Sveriges främsta experter på seriemördare, befinner sig i Västerås för att röja upp dödsboet efter sin mamma. Sedan han förlorade sin hustru och sin dotter i tsunamin har han dragit sig tillbaka från allt polisarbete. Han är känslomässigt avstängd, befinner sig lätt på dekis och har återfallit i ett tidigare sexmissbruk.
Men Rikskrim - som tagit över fallet - behöver hans hjälp. Sebastian Bergman finner sig för första gången på mycket länge indragen i en mordutredning. Han blir alltmer engagerad, och har dessutom sina högst personliga motiv för att vilja få tillgång till ett polisregister.
Alla ledtrådar pekar mot den fina Palmlövsskolan, där Roger gick. En till synes perfekt miljö, med allt större sprickor i fasaden.

Det fördolda är intelligent och spännande underhållning som inte släpper greppet. Hjorth/Rosenfeldt har pondus i berättandet och ett driv som gör att allt sitter på plats redan i denna bok, som är den första i en serie med Sebastian Bergman i huvudrollen. Det är sträckläsningsläge.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Det fördolda. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Sådär
  Sandra, 9 oktober 2023

  Sådär. Intressant att följa utredningen men huvudpersonen inte så omtyckbar.

 2. En bra bok
  -, 17 augusti 2021

  Bra bok, där handlingen byggs upp med ökad spänning hela tiden.

 3. Scouter!
  -, 26 juli 2021

  Fantastisk lyssning både på grund av storyn och uppläsaren. Bara scouterna i början var värda fem stjärnor. Sedan bara fortsatte det med kul personporträtt fram till den alldeles perfekta vändningen på sista sidan.

 4. Spännande in i et sista
  Storyteltips, 6 mars 2019

  Väldigt spännande, det hände saker hela tiden och överallt som tillslut ledde till att säcken knöts. En spännande deckare som inte alltid tar den vändningen man tror.

 5. Spännande och rolig
  -, 19 november 2018

  Mycket välskriven, med djup och humor. Tårarna rann några gånger. Ska köpa nästa bok i serien jag nyss upptäckt. Sträcklyssna!

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av författarna