En skör tråd (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Amelia Sachs och Lincoln Rhyme (del 9)
Antal sidor
465
Utgivningsdatum
2011-06-10
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Nils Larsson
Originaltitel
The Burning Wire
Dimensioner
234 x 160 x 30 mm
Vikt
680 g
SAB
Hce
ISBN
9789113033518
En skör tråd (inbunden)

En skör tråd

(5 röster)
Inbunden Svenska, 2011-06-10

Slutsåld

I denna Rhyme-thriller är spänningen bokstavlig. Elektriska högspänningsattacker lamslår New York. Samtidigt, i Mexiko, dyker en annan välkänd figur ur Deavers persongalleri upp igen: Urmakaren.

Manhattans elnät utsätts för ett attentat och allt pekar på att det är fråga om en terrorattack. Det finns knappast något bättre sätt att ta New Yorks invånare som gisslan än att använda stadens elnät som vapen - osynligt men ändå allestädes närvarande. Medan FBI och CIA försöker avgöra huruvida det är fråga om religiösa fanatiker eller miljöaktivister som ligger bakom attentatet, så undersöker Lincoln Rhyme, Amelia Sachs och Ron Pulaski det rättstekniska materialet i ett försök att förutse och förhindra nästa elattack.

Elektricitet är mer än den energi som förser staden med ljus, liv och rörelse - den är också livsfarlig, något som Rhyme och resten av stadens invånare får känna på. Nästan allt kan göras strömförande och ge upphov till en dödande elchock. Rhyme ställs inför en kyligt beräknande och brutal mördare. Eller är de fler än en? Det står hur som helst helt klart att det trygga, självklara och invanda när som helst kan förvandlas till ett elektriskt inferno.
Samtidigt som elektriciteten löper amok i New York kopplas Rhyme in på en uppmärksammad utredning nere i Mexiko och får korn på en av de mest svårfångade skurkarna han träffat på: Urmakaren. Ska han lyckas slinka ur nätet även denna gång?

Dessa två massiva utredningar sätter Rhyme under hård press och tär på hans redan vacklande hälsa: hans kanske allra svåraste motståndare.
Allt, ja faktiskt allt, hänger på en skör tråd.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jeffery Deaver