Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
368
Utgivningsdatum
2011-03-11
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Linnea Olsson
Originaltitel
I am Ozzy
Dimensioner
178 x 110 x 25 mm
Vikt
230 g
SAB
Ijz Osbourne, Ozzy,Ijxne
ISBN
9789113034157
Jag är Ozzy (pocket)

Jag är Ozzy

(29 röster)  |  Läs 7 recensioner
Pocket, Svenska, 2011-03-11

Slutsåld

Han har levt hårdare än de flesta. Tagit fler droger. Druckit mer sprit. Ständigt varit otrogen. Levt lyxliv och fattigmansliv. Träffat varenda kändis värd namnet. Och nu har han skrivit om hela den cirkus som varit och är hans liv ...

"Man har sagt en del galna saker om mig genom åren som 'Han bet huvudet av en fladdermus.' Japp. 'Han bet huvudet av en duva.' Japp. Men så hör jag saker som 'Ozzy skulle uppträda i går kväll men han vägrade sätta igång förrän han bitit av huvudena på femton hundvalpar.' Jag, döda hundvalpar?! Jag älskar hundvalpar och har arton av dem hemma. Fast jag har dödat några kor i mitt liv, det har jag. Och kycklingar ?
Fast alla galna saker jag gjort hemsöker mig. Varje dag i mitt liv har varit en händelse. Jag har tagit dödliga doser av droger och alkohol i 30 års tid. jag har överlevt ett flygplan som körde in i mig, självmordsöverdoser, anklagelser om mord ? Och så dog jag nästan en gång när jag körde över ett gupp i marken med min fyrhjuling i snigelfart.
Människor frågar mig hur jag kunnat överleva och jag vet inte vad jag ska svara. Om man hade radat upp alla ungarna på min gata där jag växte upp och frågat vilken av oss som skulle bli 60 år, ha fem ungar, fyra barnbarn och hus i Buckinghamshire och i Bevely Hills, inte fan skulle man satt några pengar på mig. Men här är jag, beredd att berätta min historia, med mina egna ord, för första gången."

Black Sabbath bildades i Birmingham 1968 av Ozzy Osbourne (sång), Tony Iommi (gitarr), Geezer Butler (bas) och Bill Ward (trummor). Bandet blev känt för sina skandalösa uppträdanden och skapade något helt nytt i musikbranschen med sitt tunga beat och texter fyllda av ockultism. Deras skivor, till exempel Paranoid och Sabbath Bloody Sabbath, sålde guld- och platina många gånger om på 70-talet och de rankas som tidernas näst bästa hårdrocksband, bara slagna av Led Zeppelin.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Jag är Ozzy. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. bäst

  skit rolig, rekommenderas starkt till alla som har humor. hade inte en enda tråkig stund när jag läste den här.

 2. tillåter oss att lära känna honom.
  bonadea, 23 november 2015

  Jag är inte alls någon Ozzy fans, läste boken då jag var nyfiken och jag blev positivt överraskad. En rolig bok och Ozzy känns ärlig och sympatisk och självklart helt tokig.

 3. Perfekt present till Ozzy-fan
  Christin, 28 oktober 2014

  Mannen läser nästan aldrig böcker men behövde en bok när vi skulle på semester och eftersom han lyssnar på Ozzy och Black sabbath tänkte jag att detta kanske kunde vara något. Han tyckte den var bra. Första boken som han knappt kunde släppa.

 4. haha gillar man Ozzy ska man absolut läsa den....
  annelie hedin, 1 september 2013

  haha gillar man Ozzy ska man absolut läsa den. Befriande och totalt galet mellan varven. Man kan ju också förstå att familjen inte alltid har haft det så lätt, men för oss som läser är det väldigt kul.

 5. Otroligt rolig och tragisk. Man fattar inte hur han...
  Åsa Andersson, 23 maj 2013

  Otroligt rolig och tragisk. Man fattar inte hur han överlevt. Trodde inte heller att hans fru, Sharon var den som höll i trådarna och att hon är en sådan "fixare".

 6. Jösses, att karln fortfarande lever? Riktigt bra...
  Caroline Hedström, 11 april 2013

  Jösses, att karln fortfarande lever? Riktigt bra biografi med både humor och allvarliga delar. Klart läsvärd och speciellt om man är ett fan!

 7. Bästa på länge
  nina.thore, 31 januari 2013

  Jag är inget Ozzy-fan och minns jag var rädd för han när jag var mindre och min mamma tittade på Black Sabbath videos.
  Men jag köpte och läste boken och har inte skrattat så mycket på länge.
  I boken "Jag är Ozzy" får man följa honom från barndomen och hur han använder humor som försvar.
  Den humorn följer hela boken när han skoja till det ordentligt för bandmedlemmarna. Man får också ta del av hans alkohol- och drogproblem och man undrar lite medan man läser - Hur klarar han av att se alla år som gått förbi och han inte varit med ?

Visa alla 7 recensioner

Bloggat om Jag är Ozzy