Mördaren är död : roman om ett brott och om Hallands söner (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
261
Utgivningsdatum
2011-03-03
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Dimensioner
210 x 145 x 20 mm
Vikt
500 g
SAB
Hc
ISBN
9789113034461
Mördaren är död : roman om ett brott och om Hallands söner (inbunden)

Mördaren är död : roman om ett brott och om Hallands söner

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2011-03-03

Slutsåld

Stewe Claesons nya roman är en historia full av vändningar och överraskningar. Att alla familjer bär på hemligheter vet vi, men vad gör en familj när hemligheten visar sig vara mycket obehaglig?

Storpatriarken Johannes Halland är död. Och nu samlas för första gången på länge hans sex söner. Bland all bråte han lämnat efter sig finns skrinet, ett kinesiskt skrin som de alltid varit förbjudna att röra. Förväntansfullt öppnar de det och hittar ett brev.

I ett slag förändras de sex brödernas liv. I sökandet efter familjens historia stiger spänningen när de konfronteras med sina föräldrars lycka och tillkortakommanden. Det som hänt i familjen kastar skuggor in i deras egna liv och leder till nya insikter men också skrämmande överraskningar. Mördaren är död är en djupt melankolisk men också humoristisk, nästan munter roman om levandets villkor.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Mördaren är död : roman om ett brott och om Hallands söner. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Roman om ett brott och om Hallands söner
    Kristina Simar, 12 augusti 2011

    En stillsam roman som inte bjuder på några större överraskningar eller spänning. Boken handlar mest om bröderna och deras familjers tankar om det hemska dådet som deras far redogjorde för att han gjort för drygt femtio år sedan i ett brev som de hittade i ett skrin som bröderna öppnade först efter hans död. Boken är vedmodig rakt igenom, men den är väldigt välskriven.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Mördaren är död : roman om ett brott och ...