Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.1 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Patrik Andersson (del 2)
Utgivningsdatum
2011-03-04
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113035437
Turkish Delight (e-bok)

Turkish Delight E-bok

(3 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2011-03-04

Styckköp

59

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Reportern Patrik Andersson reser till ett mytomspunnet och myllrande Istanbul för att hjälpa sin vän Okan. Patrik rycker ut som vän - men nyhetsreportern i honom känner också vittringen av en bra story.

I väntan på Okan dyker en kvinna upp som presenterar sig som Lokhoum - "Candy". Vid en närmare betraktelse visar hon sig inte vara kvinna - eller i alla fall inte född till det. Okan och Patrik möts så småningom på den exklusiva nattklubben Reina, där Okan omsvärmas av modelltjejer och champagnen ligger i ishinken.
Det är långt ifrån den Okan som Patrik lärt känna i Stockholm. Istanbul är Okans andra hem och han försörjer sig som kändisfotograf.

Nu behöver han Patriks hjälp att skaffa fram ett dokument gömt i en lägenhet som står under bevakning. Ryktet säger att detta dokument bevisar folkmordet på armenierna 1915. Ett sådant bevis vore förstås högexplosivt politiskt stoff som starka krafter kan göra allt för att dölja - eller avslöja, inte minst inom militären eller "den djupa staten". Dokumentet visar sig dock vara något helt annat - en vittnesbörd om en annan sorts massaker: en sexorgie som utmynnat i flera brutala lustmord. Det är höljt i dunkel vilka offren är men Patrik kommer en mycket mörk konspiration på spåren, där vän likaväl kan vara fiende.

I Turkish Delight blandas dagsaktuell politik och historiskt laddade ämnen i Istanbuls bögkvarter. Den är ett nytt steg i Niclas Ericssons författarskap och berättelsen om reportern Patrik Andersson, som introducerades i Familjehemligheter 2009.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Turkish Delight. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Som att befinna sig på plats.
  Varis Svärd, 2 januari 2019

  Niclas Ericsson har skrivit Familjehemligheter och nu Turkish Delight som kom ut 2011.

  Boken blir delvis riktigt intressant, det blir svårt att lägga ifrån den. Sen kommer långa sidor som är svårare att äta sig igenom. Och jag är nog rätt säker på varför, för se här! Niclas Ericsson till vardags jobbar som journalist. Även huvudkaraktären Patrik är en journalist. Niclas har skrivit en bok som på visa håll blir som en fakta baserad reportage. Boken innehåller en hel del fakta om Turk... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Niclas Ericsson

 • Familjehemligheter

  Niclas Ericsson

  En spänningsdebut med storstadspuls som utspelar sig i Stockholms innekretsar, på sexchattar och i de mörkare hörnen av stadens skuggvärld. Mer samtida och färgstarkt än det mesta i genren. Patrik har just börjat sin praktik på KvällsKuriren och ä...