Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
450
Utgivningsdatum
2011-06-07
Upplaga
2
Utmärkelser
Augustpriset
Förlag
Norstedts
Dimensioner
178 x 110 x 27 mm
Vikt
232 g
SAB
Hc
ISBN
9789113035598

Spill : en damroman

(17 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket, Svenska, 2011-06-07
56 kr
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
En författare får brev från en av sina läsare. Det är en gammal dam på spanska solkusten som känner igen sig på ett familjefoto från 30-talets Lund, beskrivet i en av författarens romaner.
Breven mellan norr och söder växer i antal och leder vidare till i skolkataloger, Veckojournalen och hemsidor på nätet.

Bilden av familjen Carlsson, där Hedda är enda dottern, tätnar efterhand genom den gamla Heddas brev och författarens "bredvidläsning". Parallellt med detta växer en berättelse om Hedda fram. Om hur hela hennes liv kom att formas av tillfälligheter och ogenomtänkta beslut när hon var nitton, tjugo. Slumpen, eller ödet, kastade henne ur den lugna kurs som verkade given för en flicka ur övre medelklassen. Och facit blev en pensionerad hemmafru i södra Spanien.

Mellan författaren och den gamla Hedda råder dragkamp om mening. Författaren förälskar sig i dåtid och det som inte blev, Hedda intresserar sig för nuet som är, och protesterar mot idén att hennes liv kanske blev förspillt.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Spill : en damroman. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Rörig historia
    Kanelbulllen, 2 mars 2015

    Historien börjar bra men det blir snabbt väldigt rörigt. Det är många hopp i tid och rum och man tappar lätt intresset när historien rörs till på det här sättet. En god idé som inte lyckats.

  2. Intressant men hoppig...
    Cecilia Gustavsson, 21 februari 2014

    Boken ger en intressant inblick i en ung kvinnas liv i ett Lund respektive Stockholm under första halvan av 1900-talet. Dock blir det ibland lite hoppigt och svårt att hålla ihop handlingen när författarens liv idag blandas in. När dessutom det liv kvinnan hon baserar sin huvudperson på kommer in i handlingen och berättar om sitt liv både idag och tidigare blir det lite lätt rörigt. En charmig bok men förvirrande.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Spill : en damroman