Tant Julia och författaren (storpocket)
Fler böcker inom
Format
Storpocket
Språk
Svenska
Antal sidor
336
Utgivningsdatum
2010-01-01
Upplaga
2
Utmärkelser
Nobelpriset
Förlag
Norstedts
Översättare
Jens Nordenhök
Originaltitel
La tía Julia y el escribidor
Dimensioner
210 x 135 x 23 mm
Vikt
300 g
SAB
Hce
ISBN
9789113036373
Tant Julia och författaren (storpocket)

Tant Julia och författaren

(14 röster)  |  Läs 1 recension
Storpocket Svenska, 2010-01-01

Slutsåld

Den artonårige Varguitas, Mario Vargas Llosas alter ego, kämpar som nyhetsreporter på radiostationen Radio Panamericana där bolivianen Pedro Camacho är stjärna. Demonförfattaren Camacho håller igång ett halvdussin melodramatiska radioserier och lyssnarskarorna och reklamintäkterna ökar för var dag som går.
Varguitas förälskar sig samtidigt, högst olämpligt enligt släkten i den fjorton år äldre frånskilda tant Julia. Tillsammans rymmer de undan familjens rysliga hotelser och lyckas slutligen hitta en byborgmästare som viger dem. Varguitas och Julias osannolika kärlekshistoria varvas i denna burleska och fartfyllda roman med Pedro Camachos alltmer surrealistiska radioserier. Berättelserna sammafaller till slut i ett myller av röster i den sjudande staden Lima.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Tant Julia och författaren. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Från början hade jag lite svårt att komma in i...
    Kristina Simar, 5 juli 2013

    Från början hade jag lite svårt att komma in i handlingen på grund av Llosas ovanligt långa meningar och många kommateringar, men det gick snart över och jag tyckte romanen var lättläst för att vara en Nobelpristagare. Handlingen var givande och dialogerna var rappa och gav mycket till själva berättelsen. Även gestaltningen av karaktärer och miljöer var mycket bra. Detta var även den första bok jag läst av Mario Vargas Llosa.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Mario Vargas Llosa