Insekter (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Lilla fälthandboken
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2011-05-05
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Urban Wahlstedt
Originaltitel
Concise insect guide
Dimensioner
130 x 95 x 15 mm
Vikt
170 g
SAB
Ugjb
ISBN
9789113036830
Insekter (häftad)

Insekter

(11 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad Svenska, 2011-05-05

Slutsåld

Att känna till våra vanligaste insekter anses nästan tillhöra allmänbildningen. I den här boken hittar du 180 av Sveriges vanligaste arter.

Insekterna hör till de ryggradslösa djuren och saknar alltså inre skelett. I stället omges de av ett yttre skal som omsluter de inre organen. De har sex ben, till skillnad från spindeldjur, som har åtta. Under sin livstid genomgår en insekt ett antal omvandlingar, som i vissa fall är synnerligen påtagliga. Än så länge har cirka en miljon insektsarter beskrivits, men fler återstår. Uppemot hundra tusen insektsarter har påträffats i Europa, varav en fjärdedel i Sverige.

Insekter innehåller färgillustrationer av 180 arter. Den visar många av de vanligaste eller intressantaste arterna med ungefärlig beskrivning av utseende, utbredning, miljö och levnadssätt. Den innehåller dessutom en översiktsplansch över insektsgrupperna.

Lilla fälthandboken är en ny serie praktiska guider i fickformat. Samtliga har ett skyddande plastfodral och en miniposter. De övriga titlarna i serien är Flora, Fjärilar, Fåglar, Träd & buskar samt Trädgårdens djur.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Insekter. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Fin liten uppslagsbok om insekter
  Eli, 28 mars 2014

  Har inte använt denna lilla bok så mycket ännu men den kommer garanterat att ligga på utebordet i vår och i sommar så man kan identifiera diverse "kryp" i trädgården. Behändigt format att även ta med ut i naturen/skogen.

 2. T. ex nyckepigor och bromsar visar alltför liten...
  Peter Sjöberg, 27 juli 2013

  T. ex nyckepigor och bromsar visar alltför liten variation och anger inte de varianter man träffar på ute i skog och mark, inte minst hemma vid i trädgården under sommaren.

 3. Den här lilla boken blev succé hos mitt 7åriga...
  LOUISE SMITH, 30 maj 2013

  Den här lilla boken blev succé hos mitt 7åriga barnbarn. Hon är så intresserad av naturen och det här blev ett fantastiskt verktyg för henne. Hon har tom tagit med den till förskoleklassen och fått många av sina kamrater intresserade på deras utedagar.
  Mycket bra format och en tålig bok att sätta i händerna på små vetgiriga naturbarn.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Urban Wahlstedt

Bloggat om Insekter