Viktiga knopar : 70 knopar steg för steg (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
144
Utgivningsdatum
2012-02-13
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Eva Andreasson
Originaltitel
Essential knots
Dimensioner
196 x 195 x 17 mm
Vikt
565 g
SAB
Prcdak
ISBN
9789113036953
Viktiga knopar : 70 knopar steg för steg (kartonnage)

Viktiga knopar : 70 knopar steg för steg

(9 röster)  |  Läs 3 recensioner
Kartonnage Svenska, 2012-02-13

Slutsåld

Praktisk och snygg liten handbok med ett 70-tal knopar som kan komma väl till pass vid båtliv, camping och fiske. Enkla och tydliga instruktioner och foton.

Råbandsknop och i bästa fall skotstek och pålstek - det är nog ungefär vad de flesta som en gång varit scouter kommer ihåg. Men vare sig man är på båt, fiskar, slår upp ett tält eller surrar lasten på en släpkärra kan det vara bra att kunna några fler knopar.

Viktiga knopar är en praktisk och snygg liten handbok med ett 70-tal knopar som kan komma väl till pass vid dessa tillfällen. Vid varje knop finns en symbol som visar om den är användbar för seglare, campare, scouter, klättrare eller vid fiske. Vid varje knop specificeras också vid vilka tillfällen den är lämplig att använda och varför, till exempel tilläggning med båten eller fastknytning av fiskekrok på lina.

Steg för steg-instruktionerna är illustrerade med mycket tydliga fotografier som gör det enkelt att förstå och öva själv. I ett fack i pärmen finns dessutom en hoprullad lina, perfekt att träna med.

Boken inleds med en enkel genomgång av olika sorters tågvirke, tagling, splitsar och uppkransning. Efter det delas knoparna upp i stoppknopar, surrningar, ögleknopar, sammanbindningsknopar, fastgörningsknopar och scoutsurrningar.

Det finns även ett kapitel om dekorativa knopar och några enkla men effektfulla reptrick.

I det praktiska registret kan man både söka på knopens namn, men också bakvägen på användningsområde.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Viktiga knopar : 70 knopar steg för steg. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Tydlig, lagom och hyfsat elegant
  Per, 14 november 2014

  Roligt med det lilla övningssnöret som ingår.

  Tydliga instruktioner och välavvägd mängd knopar (jämfört med "Den kompletta uppslagsboken för knopar & reparbeten" framstår den här ändå som gedigen, en tredjedel av knoparna till trots.)

  Möjligen kunde författarna lagt mera krut på att förklara i vilken situation varje knop kommer bäst till sin rätt. Men bra register och snabbguide (om det här = den här knopen.)

 2. Mycket tydliga bilder och instruktioner. Bra bok....
  Bo Donath, 21 juni 2013

  Mycket tydliga bilder och instruktioner. Bra bok. Perfekt för erfarna som oerfarna knopslagare. Rekommenderas speciellt till fritidsbåtsägare. Boken är ganska tålig mot vatten.

 3. En mycket bra och intressant bok med beskrivningar...
  Bruno Appelgren, 18 april 2013

  En mycket bra och intressant bok med beskrivningar (både lätta och svåra) på användbara knopar och stekar. Som uppslagsverk mycket användbar.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av författarna