Historien om Västfronten : i spåren av första världskriget (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
383
Utgivningsdatum
2014-04-23
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Fabiansson, Nils (foto)
Dimensioner
250 x 175 x 15 mm
Vikt
1218 g
SAB
K.51
ISBN
9789113036977
Historien om Västfronten : i spåren av första världskriget (inbunden)

Historien om Västfronten : i spåren av första världskriget

Inbunden Svenska, 2014-04-23

Slutsåld

Historien om Västfronten är en modern, svensk skildring i ord och bild av kriget i skyttegravarna under första världskriget 1914-1918.

Det finns tusentals böcker om kriget skrivna för britter, tyskar och fransmän. Det finns många svenska böcker som är likadana. Historien om Västfronten är däremot skriven av en svensk för moderna svenskar.

Författaren Nils Fabiansson kan västfronten på sina fem fingrar. I den okonventionella Historien om Västfronten skildrar han striderna i skyttegravarna, livet bakom fronten och det följande samhällstraumat med utgångspunkt från de platser där historien verkligen ägt rum. Med kamera och anteckningsblock, och med historikerns kunskap och arkeologens blick, har han under många år dokumenterat spåren av kriget och minnena av dessa platsers historia längs hela västfronten, från Engelska kanalen till Schweiz.

Med sin osentimentalt pigga och fräscha attityd vänder Historien om Västfronten upp och ner på många gamla invanda bilder av första världskrigets historia.

Läs även Nils Fabianssons inlägg i Norstedtsbloggen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Nils Fabiansson

  • Svenskarna i första världskriget

    Nils Fabiansson

    Under arbetet med sin förra bok, Historien om västfronten (Norstedts, 2014), påträffade författaren också minnesfragment av svenska sedan länge bortglömda tragedier, äventyr, strävanden och öden från kriget 1914-1918. Han förstod snart att han var...

Bloggat om Historien om Västfronten : i spåren av fö...