Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
256
Utgivningsdatum
2011-08-11
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Dimensioner
215 x 142 x 30 mm
Vikt
520 g
SAB
Qaeb
ISBN
9789113036984
Den stora bankhärvan : finansparet Hagströmers och Qvibergs uppgång och fall : + HQ (inbunden)

Den stora bankhärvan : finansparet Hagströmers och Qvibergs uppgång och fall : + HQ

(12 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2011-08-11

Slutsåld

Finansmännen Mats Qviberg och Sven Hagströmer befann sig på Karolinska Institutets 200-årsjubileum i Stadshuset fredagen den 27 augusti 2010, när de fick varsitt identiskt sms från HQ Banks nye ordförande: »Kom till kontoret omedelbart. Katastrof.«

En dryg vecka senare fanns inte HQ Bank - det bolag de tillsammans byggt upp och ofta kallade ett av sina barn. Bara några månader tidigare hade Sven Hagströmer och Mats Qviberg skålat för tjugo års lyckat samarbete. Då hade Hagströmer fortfarande ingen aning om den svåra situation som i många år dolts innanför HQ Banks väggar.

Historien om HQ Banks långa uppgång och tvära fall präglas av färgstarka karaktärer. Förutom de två mediekära grundarna Hagströmer och Qviberg figurerar också den fartblinde tradingchefen, den tafatte vd:n som var rädd för Mats Qviberg och den kloka kvinnan som snabbt insåg problematiken, men som möttes av hån när hon lämnade bankens styrelse.
Men hur många hade egentligen försökt stoppa utförslöpan innan krisen briserade? När uppkom för första gången problemen i den ödesdigra tradingverksamheten? Och hur agerade bolagets grundare Sven Hagströmer och Mats Qviberg?

I Den stora bankhärvan, får vi följa de dramatiska turerna kring HQ Bank och dess länge lönsamma men riskfyllda verksamhet. En verksamhet som till slut fick hela banken att falla - och en finansepok att gå i graven.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Den stora bankhärvan : finansparet Hagströmers och Qvibergs uppgång och fall : + HQ. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En otrolig prestation av författaren att så grundligt...
    Annelie Wiberg (Tjuvkil), 9 september 2013

    En otrolig prestation av författaren att så grundligt försöka återge berörda personers berättelser, sammanvävda för att ge skeendet en social spegling. Jag har också gett boken till min dotter som studerar "ekonomi" och där de som undervisar i mångt och mycket speglar någon sorts teoretisk "verklighet" som i sitt sociala kontext blir något som blir "verkligt" på flera olika sätt inte minst i sitt sociala kontext.

  2. Mycket intressant och läsvärd!
    Olle, 4 december 2011

    Faktaspäckad, intressant och bra. Går snabbt att läsa!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Carolina Neurath