Matglädje hela livet : att njuta av mat på äldre dar (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2011-09-15
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Yeh, Tomas (foto) / Grimsgård, Jenny (foto)
Dimensioner
290 x 225 x 15 mm
Vikt
1040 g
SAB
Qcaa
ISBN
9789113037066
Matglädje hela livet : att njuta av mat på äldre dar (inbunden)

Matglädje hela livet : att njuta av mat på äldre dar

(5 röster)
Inbunden, Svenska, 2011-09-15

Slutsåld

Mannerström serverar oss sina bästa klassiska husmansrätter, aperitifer, helgmåltider, desserter och mellanmål. Den här boken är en inspirationsbok för dig som lagar mat till äldre, men den är lika mycket en bok för alla som gillar vällagad och omväxlande mat.

Att äta bra och omväxlande mat är viktigt hela livet, inte minst när vi blir äldre. Sjukdomar och åldrande gör oss sårbara, och då gäller det att vi får i oss mat vi gillar och som ger oss energi.
Äldre kan ibland tappa matlusten av olika anledningar, och då får man inte i sig den näring och energi som kroppen behöver. Ett sätt att förebygga det är att äta små portioner oftare, det vill säga äta mellanmål eller kanske ta en aperitif före maten. Ett annat sätt att få i sig mer energi är att äta dessert efter maten.

I inledningen berättas om hur viktigt det är att få äta i lugn och ro, i en sympatisk miljö utan stress, att maten doftar inbjudande och ser god ut. Miljön runt maten, både den sociala betydelsen och det rent praktiska - som till exempel en vacker dukning - påverkar vår aptit och lust att äta.

Mannerström ger oss med sin uppriktiga kärlek till vällagad mat sina bästa husmansrätter till vardag och helg, desserter, mellanmål och aperitifer. Allt som behövs för att reta våra smaklökar och sinnen till att äta med god aptit.
Här ingår delar från Mannerströms tidigare utgivning tillsammans med nya, härliga recept och inspiration.

Boken utsågs till vinnare i Årets Svenska Måltidslitteratur 2011 i kategorin Kantinmåltider med motiveringen: Laga, äta och smaka med omsorg höjer livskvaliteten. Mästerkocken Leif Mannerström låter äldre äta gott. Njutning skapas av smak- och luktsinnet, därför är de äldres mat så viktig.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Matglädje hela livet : att njuta av mat p...