Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
421
Utgivningsdatum
2012-03-16
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Jan Risheden
Originaltitel
The Night circus
Dimensioner
232 x 165 x 35 mm
Vikt
720 g
SAB
Hce
ISBN
9789113037318
Nattens cirkus (inbunden)

Nattens cirkus

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2012-03-16

Slutsåld

Nominerad till the Orange Prize for Fiction!

Cirkusen anländer utan förvarning. Den föregås inte av några reklamutrop, inga flygblad på lyktstolpar och anslagstavlor. Plötsligt är den bara där, på en plats där den inte fanns i går.

Ingen cirkusdirektör ropar i megafon, inga clowner sprutar vatten på publiken, inget "kom och se, kom och se, världens starkaste man". Inne i dessa svart- och vitrandiga tält döljer sig en helt unik upplevelse, en fest för sinnena. Gå vilse i en labyrint av moln, vandra genom en trädgård gjord av is, häpna inför den tatuerade ormmänniskan som stoppar ner sig själv i en liten låda av glas och förundras över illusionisten som utför omöjliga magiska bedrifter. Välkommen till Le Cirque des Rêves.

Men bakom rökridåerna och speglarna pågår en tävling - en kraftmätning mellan två unga magiker, Celia och Marco, som sedan barndomen tränats i att använda sina illusionskrafter för att överträffa varandra. Vad spelarna inte vet är att detta spel är en duell intill döden och att cirkusen är skådeplatsen för ett slag som utkämpas mellan fantasins och viljans krafter. Oförtröttligt utövar de unga magikerna sin magi med skäl som deras hemlighetsfulla läromästare, Hector och Alexander, är förtegna om.

När Celia av en slump upptäcker att Marco är hennes motståndare börjar de tänka på sitt spel som ett fantastiskt samarbete. Det är deras förenade krafter som sveper in cirkusen i en ständig förtrollning, och båda två bidrar med ständigt alltmer imponerande detaljer som tycks vara skapade enbart för att glädja den andra. Utan att veta hur deras manipulativa läromästare avser att spelet ska sluta störtar Celia och Marco huvudstupa in i en djup och passionerad kärlek.

Hector och Alexander håller dock fortfarande i trådarna och deras elevers relation tvingar dem att ingripa med svåra följder för Celia och Marco. Det finns bara en utväg för de unga magikerna - en uppvisning av aldrig tidigare skådat mått.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Nattens cirkus. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Helt magisk! Har aldrig läst något liknande....
    pia, 3 maj 2013

    Helt magisk! Har aldrig läst något liknande. Fantastisk läsupplevelse som gör att jag önskar den oläst så jag fick läsa den för första gången igen!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Erin Morgenstern