Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
297
Utgivningsdatum
2012-07-30
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Jan Ristarp
Originaltitel
Dreams in a time of war. A childhood memoir
Dimensioner
215 x 140 x 25 mm
Vikt
450 g
SAB
Hce
ISBN
9789113037479
Drömmar i krigets skugga : minnen från en barndom (inbunden)

Drömmar i krigets skugga : minnen från en barndom

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2012-07-30
219
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Ngugi wa Thiong'o har länge räknats som en av Afrikas stora författare. Hans barndomsskildring är en resa i Afrikas 1900-tal men samtidigt en varm och personlig betraktelse över att växa upp i kolonialismens och krigets skugga.

Den unge Ngugi wa Thiong'o vet inte vilket barn i ordningen han är i familjen. Han tror sig vara faderns tjugofjärde. Däremot vet han att han är sin mors femte barn. En dag berättar hans mor att han har chansen att börja i skolan, något Ngugi knappt vågat fantisera om. Men han måste lova henne en sak: att alltid göra sitt bästa.
Deras pakt blir grunden till den blivande författarens resa från byn Limuru i Kenya ut i den stora världen. Snart lämnar emellertid 1940-talets politiska och sociala förändringar allt större avtryck i vardagen. Den brittiska kolonialmakten skärper greppet och utmanas allt intensivare av Mau-Mau-gerillan. Även människorna i Limuru tvingas att ta ställning, vilket får bittra konsekvenser för Ngugis egen familj.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Drömmar i krigets skugga : minnen från en barndom
 2. +
 3. Upp genom mörkret

De som köpt den här boken har ofta också köpt Upp genom mörkret av Ngugi Wa Thiong'O (inbunden).

Köp båda 2 för 418 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Drömmar i krigets skugga : minnen från en barndom. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Afrikansk nittonhundratalshistoria som bäst.
  Fergus, 4 november 2014

  En levande självupplevd berättelse från nittonhundratalets stora förändringsperiod. Barnets upplevelser i en storfamilj med en nästan osynlig far och fyra fruar. Att bli utvald att studera som en av få i en afrikansk by är det stora äventyret. Berättartraditionen har gett Thiong'o kunskaper och erfarenheter som han förmedlar utan begränsning åt oss som. En viktig afrikansk nittonhundratalshistoria.

 2. En fantastisk bok som beskriver hur de flesta kenyaner...
  Bo Svensson, 29 juni 2013

  En fantastisk bok som beskriver hur de flesta kenyaner upplevde det brittiska förtrycket under kolonialtiden. De flesta kenyaner uppfattade britternas propaganda som just propaganda och de höll fast vid sin världsbild antingen de var kristna, muslimer eller traditionalister.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Drömmar i krigets skugga : minnen från en...