Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
144
Utgivningsdatum
2011-09-14
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Bodil Andersson
Originaltitel
Julekuler En opskrift, 55 mönster
Dimensioner
277 x 202 x 17 mm
Vikt
720 g
SAB
Pl.09,Qccaa
ISBN
9789113037493
Julkulor (inbunden)

Julkulor

av Arne, Carlos
(25 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2011-09-14

Slutsåld

Julen är en speciell tid för de flesta av oss nordbor. Vintern är lång och mörkret kompakt. Vi tänder massor av levande ljus och kurar ihop oss i sofforna.

Men ändå är det något som fattas. Vi behöver något att sysselsätta oss med, alla de där långa, mörka kvällarna i soffan. Något som ytterligare kan lysa upp vintern.
Och det är här Arne & Carlos kommer in i bilden. Med hjälp av gedigen kunskap och erfarenhet lär de oss att sticka julgranskulor.
Sticka julgranskulor? Ja, ni läste rätt.

Med ett enda grundmönster kan du med hjälp av den här boken lära dig att sticka femtiofem olika julgranskulor att pryda din julgran och ditt hem med. De flesta med traditionella, nordiska mönster som passar extra bra på julen. Dessutom får du naturligtvis instruktioner om material, teknik, stickor, fyllning och extra utsmyckningar som glittergarn och strass. Självklart kan du ta avstamp i grundmönstret och designa dina egna julgranskulor. Sticka en uppsättning till granen, häng dem på dörren eller i fönstren - eller varför inte ge bort några stycken i julklapp?
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Julkulor. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Inspirerande bok
  Emma, 1 december 2015

  Det är en mycket inspirerande bok! Jag hade varken följt stickmönster eller mönsterstickat förut. De berättande texterna och vackra bilderna engagerar skaparlusten och snart formger jag nog en egen kula. För nybörjaren är det nog bäst att bara sticka en enfärgad kula innan du ger dig på de mönstrade. Så nöjd över att jag nu tycker det är kul att sticka!

 2. Julkulor
  Catarina Westesson, 9 november 2015

  Denna boken kan jag verkligen rekomendera till de som älskar att sticka och längtar till att få hänga upp dem.

 3. Rogivande
  Bettan, 16 februari 2014

  Känsla och värme med små berättelser varvat med mönster.
  Människor som verkligen vill dela med sig av sitt intresse och sin kunskap!
  Fantasiskapande och roligt!

 4. Jag köpte boken för att göra julklappar till mina...
  Searlaitm, 19 november 2013

  Jag köpte boken för att göra julklappar till mina vänner. Väl jag hade gjort några prototyper insåg jag hur lätt det var att följa mönstret. Jag förstår inte varför syslöjden aldrig lärde oss att sticka på fyra stickor, som är mycket roligare och att man faktiskt producerar något man kan använda. I alla fall, jag stickar julkulor överallt...och i olika färger. Det är lätt som en plätt med tydliga instruktioner, dock krävs det att man kan sticka räta och aviga maskor samt minska och öka. Kolla på Youtube hur man gör detta.

 5. Inspirerande bok. Lockar till att göra egna mönster....
  Margareta Wiklund, 4 november 2013

  Inspirerande bok. Lockar till att göra egna mönster. Ett förslag är att sticka kulan enfärgad och sedan brodera mönstret med maskstygn. Enklare än att jobba med flera olika garn på samma gång.

Visa alla 5 recensioner

Bokvideo