Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
177
Utgivningsdatum
2013-03-15
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Gawell, Charlotte (foto)
Dimensioner
230 x 195 x 20 mm
Vikt
798 g
SAB
Ufab,581.63
ISBN
9789113037509
Lisens gröna värld : enkla recept och huskurer med växter från naturen (kartonnage)

Lisens gröna värld : enkla recept och huskurer med växter från naturen

(31 röster)  |  Läs 9 recensioner
Kartonnage Svenska, 2013-03-15

Slutsåld

Gör gröna smoothies på vårens vilda örter, ta ett fläderbad på sommaren och drick varmt ingefärste under kulna höst- och vinterdagar! Nu kommer Lisen Sundgren med en modern livsstilsbok där hon delar med sig av sina bästa recept och huskurer för hälsa och välbefinnande.

"I boken visar jag hur örter kan bli ens bästa vänner i vardagen och hur en skogspromenad kan bli ett äventyr och en väg till självkännedom. Det är en bok att leva med året om för att inspireras till hur vi kan ta in naturen i vår vardag och hur vi med dess hjälp kan hålla oss friska. Här delar jag med mig av recept på smoothies och gröna drinkar, teer och läkande örtoljor som är lätta att blanda ihop och använda. Jag beskriver också kurer mot förkylning och andra kurer samt enkla läkande maträtter som passar säsongen.

Boken är uppdelad efter årstiderna, och i varje kapitel finns ett urval av vilda och odlade växter som lämpar sig för just den årstiden. Den innehåller texter som beskriver hur och varför de används och, där det passar, min egen relation till och mina erfarenheter av just den växten. Jag visar hur man kan påverka sin hälsa och sitt välbefinnande genom en grön livsstil som följer året. Välkomna in i min värld!
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Lisens gröna värld : enkla recept och huskurer med växter från naturen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Enkel och inspirerande att läsa

  Jag tyckte boken var underbar! Blev väldigt inspirerad och har gjort flera av recepten som är lätta att göra. Jag har även gett bort en bok till en vän som också blev väldigt inspirerad

 2. Vacker och inspirerande bok!
  TimO, 16 maj 2014

  En väldigt fin och rolig bok att läsa om en är intresserad av att använda det som finns i trädgård/natur lite extra. Kan också rekommendera Lisens Örtspa, tyvärr slut från förlag men finns nog att låna på många bibliotek. Ibland blir boken lite mastig att ta sig igenom. Dock fint uppdelad per säsong, alltså kan du ta dig an en del i taget och lära efterhand!

 3. Det är en härlig bok man får inspiration av. Många bra...
  Linda Ohlsson, 30 oktober 2013

  Det är en härlig bok man får inspiration av. Många bra förklaringar och tips.
  Ljuvliga recept. Man blir verkligen inspirerad.

 4. Helt fantastisk bok. Har redan varit ut och plockat...
  Mikka, 1 september 2013

  Helt fantastisk bok. Har redan varit ut och plockat örter och gjort några recept. Lätt roligt. Lättöverskadliga recept. Prova själv så får ni se!

 5. Den är verkligen intressant att läsa. Den ger många...
  Gull-Marie Ståhl, 30 juli 2013

  Den är verkligen intressant att läsa. Den ger många uppslag till att ta tillvara vad naturen bjuder på alldeles gratis. Jag skulle bara köpt den redan i våras för att kunna spara fler örter.

 6. Det är en toppenbok som alla skulle köpa och läsa. Där...
  Bernt Fagerlund, 8 juli 2013

  Det är en toppenbok som alla skulle köpa och läsa. Där finns många bra huskurer från naturens eget apotek. Rekommenderas varmt.

 7. Lisens gröna värld. Tack för att tid ägnats att...
  jonsson egon, 7 maj 2013

  Lisens gröna värld.

  Tack för att tid ägnats att dokumentera och beskriva recept och huskurer
  som riskeras att glömmas bort. Naturens skafferi är fördolt för många.
  Boken hjälpte mig att "äta björk, gran och nässlor ".

 8. Pedagogisk, rolig och väldigt inspirerande. Matnyttig,...
  Kristina Keyzer (Stockholm), 7 maj 2013

  Pedagogisk, rolig och väldigt inspirerande. Matnyttig, med register över örter och recept. Många sidor har blivit fotograferade med mobilen, för att ha tillgängliga i skogen...

 9. Inspirerande och välskriven bok som fått en självklar...
  E:s mamma, 20 april 2013

  Inspirerande och välskriven bok som fått en självklar plats bland favoriterna inom området! Uppskattad presentbok och härlig läsning. Rekommenderas varmt!

Visa alla 9 recensioner

Fler böcker av Lisen Sundgren